Michelle Gisin Kariyerinin Ilk Madalyasına Altınla Ulaştı - Son Dakika
Spor

Michelle Gisin Kariyerinin Ilk Madalyasına Altınla Ulaştı

Lindsey Vonn'un hayal kırıklığıyla ayrıldığı kombine yarışında zafere ulaşan Gisin, ilk olimpiyat şampiyonluğunu elde etti.

26.02.2018 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları kadınlar Alp disiplini kombine branşında altın madalyanın sahibi İsviçreli Michelle Gisin oldu.

İniş ve slalom olmak üzere iki ayaktan oluşan yarışı 2: 20.90'lık sürede tamamlayan Gisin, kariyerinin ilk olimpiyat madalyasına altınla ulaşmayı başardı. Michelle Gisin'in ablası Dominique Gisin de 2014 Sochi'de kadınlar Alp disiplini iniş branşında şampiyon olarak kariyerinin ilk ve tek olimpiyat madalyasını kazanmıştı. Son 24 yılda İsviçre'nin kadınlar Alp disiplininde Gisin kardeşler dışında bir olimpiyat şampiyonu bulunmuyor.

Yarışta ikinci sıranın sahibi saniyenin yüzde 97'si farkla ABD'li oldu. 2014 Sochi'de slalom, 2018 PyeongChang'da ise daha önce dev slalomda şampiyonluk yaşayan Shiffrin koleksiyonuna bir de kombine bronzu ekleyerek, üç farklı Alp disiplini branşında olimpiyat madalyası kazanan üçüncü ABD'li sporcu oldu.

Kombine branşında son dünya şampiyonu Wendy Holdener ise vatandaşı Gisin'in 1.44 saniye gerisinde kalarak podyumun üçüncü sırasında kendine yer buldu.

Alp disiplininin dünyaca ünlü ismi Lindsey Vonn içinse kombine yarışı hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Müsabakanın ilk ayağı olan iniş yarışını ilk sırada tamamlayan ABD'li sporcu, kariyerinin ikinci olimpiyat altını için büyük bir fırsat yakalamasına karşın slalom parkurunu tamamlayamayamadı ve yarıştan boynu bükük bir şekilde ayrılmış oldu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Michelle Gisin Kariyerinin Ilk Madalyasına Altınla Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement