Microsoft'tan Oyunculara Müthiş Haber: Steam'e Daha Çok Oyun Getireceğiz - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'tan Oyunculara Müthiş Haber: Steam'e Daha Çok Oyun Getireceğiz

Microsoft\'tan Oyunculara Müthiş Haber: Steam\'e Daha Çok Oyun Getireceğiz

Microsoft, Steam üzerinden daha çok oyun yayınlamaya ve Win32 oyunlarını da The Microsoft Store'a kabul etmeye başlama kararı aldı. Firma, insanların bilgisayar oyunlarını nereden aldıklarını seçme hakları olması gerektiğine inandığını belirtti.

30.05.2019 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Microsoft, daha fazla Xbox Game Studios oyununu Steam'e getirmeyi ve insanların oyun alımı için Microsoft Store'u kullanma zorunluluğunu kaldırmayı amaçlıyor. Mağaza tamamen atıl kalmayacak, firma Xbox Game Pass sistemini bu platformdan dağıtacak. Ancak platform artık Microsoft oyunlarına erişilebilecek tek platform olmayacak.

Amaçlarının Xbox Game Studios'un bilgisayar oyunlarının pek çok mağazada bulunması olduğunu söyleyen Microsoft, "Bilgisayar oyunlarınızı nereden aldığınızı seçme şansınızın olması gerektiğine inanıyoruz" açıklamasını yapıyor.

Geçmişte Microsoft'un Steam desteği tartışmalı olmuştu. Çoğu yeni oyun yalnızca Microsoft Store'a özel olarak çıkmıştı. Yani oyunlar yalnızca Universal Windows App olarak yer alıyordu. UWA'ların da modlamaya, ReShade gibi araçlara pek açık olmadıkları ve pek de popüler hale gelmedikleri biliniyor.

Microsoft'un Halo Wars oyunu gibi oyunlar daha önce Steam üzeriden yayınlanmıştı ve bugünkü açıklama öncesinde de Master Chief Collection'ın yıl içinde Steam üzerinden satışa çıkacağı belirtildi.

Age of Empires I-III Definitive Editionlar ve Gears 5, Steam'e gelecek ilk oyunlar olacak. Sea of Thieves veya Forza Horizon gibi Microsoft Store'a özel oyunlar hakkında bir açıklama olmasa da bu oyunların da Steam'e gelmesi mümkün. Microsoft'tan gelen açıklamada, oyuncuların farklı platformlardan bir araya gelmeleri ve Windows 10 bilgisayarlar ile konsollar arasında oyun oynayabilmeleri büyük önem arz ediyor denildi. Firma, "Bütün bu oyuncular için, seçtikleri mağazadan ya da platformdan bağımsız olarak bir komünite kurmak da kritik önem arz ediyor çünkü oyuncuları bir araya getirmeye, oyunların en büyük kitlelerini bulmalarına ve oyunculuğun, insanları oyunun gücü üzerinden birleştirmedeki gerçek potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.

Microsoft'tan Oyunculara Müthiş Haber: Steam'e Daha Çok Oyun Getireceğiz

Sea of Thieves gibi oyunların Steam kullanıcıları ile konsol oyuncularını nasıl eşleştireceği merak konusu olsa da Microsoft'un Halo için kesinlikle bir planı var.

Microsoft, oyuncuların Steam'e güvendiklerini ve oyuncuların seçenekleri olmasını sevdiklerini belirterek, ileride başka mağazalara da Microsoft oyunları eklemek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Gelecekte GOG ya da Epic Games Store üzerinden de Microsoft oyunları satışa çıkabilir.

Yeni uygulamanın ardından Microsoft oyunları Win 32 olarak yayınlanacak, Microsoft Store üzerinden de Win32 oyun desteği verilecek. Geliştiricilerin de oyunlarını tekrardan UWA haline getirmesine gerek kalmayacak.

Microsoft'tan Oyunculara Müthiş Haber: Steam'e Daha Çok Oyun Getireceğiz

Microsoft Xbox'ın başında bulunan Phil Spencer, "Firma olarak, Windows'ta oyun oynamayı geliştirme ve desteklemekte oynadığımız rolü düşündüğümde, bilgisayarın açık yapısını güçlendirecek kararlar vermemiz, bütün oyuncuları, sevdikleri oyunları oynamak için en iyi şekilde nasıl bir araya getirebileceğimize odaklanmamız kritik önem taşıyor." diyor. Bu felsefe, gelecekte Microsoft'un yapacağı çalışmaların temelini oluşturacak.

Microsoft planlarının hepsimi açıklamıyor, esas açıklamalar için 9 Haziran'da başlayacak olan E3'ü beklemek gerekiyor.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Microsoft'tan Oyunculara Müthiş Haber: Steam'e Daha Çok Oyun Getireceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement