Mide Fesadı Geçirmemek İçin İftar Yemeğine Dikkat Edin - Son Dakika
Yerel

Mide Fesadı Geçirmemek İçin İftar Yemeğine Dikkat Edin

Mide Fesadı Geçirmemek İçin İftar Yemeğine Dikkat Edin

Uzmanlar, iftarda mide fesadına uğramamak için iftar yemeğinin yavaş yavaş yenilmesi konusunda uyardı.

11.08.2012 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzmanlar, iftarda mide fesadına uğramamak için iftar yemeğinin yavaş yavaş yenilmesi konusunda uyardı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalında görevli Doç.Dr. Taner Bayraktaroğlu, iftarda mide fesadı ve mide kramplarına yakalanmamak için iftar yemeğinin yavaş yavaş yenilmesini istedi.Yemeğin iyice sindirilmemesi durumunda yenilen yemekten faydalanılamayacağını da anlatan Bayraktaroğlu, "İftar da boş bir mide, uzun süre aç ve metabolizma, kendini böyle adapte etmiş olduğu sürede birden gıda alımı başladığında refleks olarak mide cevap verecektir. Bazı şeyleri kabul etmeyebilir, iyice çiğnene besinlerin mideye ulaşmasını sağlamalıdır. Birden çok yemenin çok sakıncalı olacağını tansiyonu, kalp soruna meyilli olan insanlarda, yemek sonrası sorunlar açığa çıkabilir. Bu açıdan da yavaş yavaş, iyice sindirip, yiyecekleri tüketmek gerekiyor. Yemek sonrasında mide fesadı, mide krampları gibi hastalıklar yaşamak ve yediği yemekten faydalanamayacak kadar zorluk çekmemek için bunlara dikkat etmeliyiz" dedi.

Sıvı ihtiyacını ise yemeğin hemen başlangıcında yani sindirim döneminde alınmaması gerektiğini anlatan Bayraktaroğlu, yemeğin son bölümünde yada yemekten sonra sıvı takviyesi yapılması gerektiğini ifade etti. Bayraktar, şöyle devam etti:

Bayraktaroğlu, gün içerisinde kaybedilen sıvının ise hoşaf, komposto, ayran türü içeceklerle de karşılanabileceğini kaydetti.

(SD-

11.08.2012 12: 16: 03

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mide Fesadı Geçirmemek İçin İftar Yemeğine Dikkat Edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement