Mideden Çıkan 33 Kokain Kapsülüne 45 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Mideden Çıkan 33 Kokain Kapsülüne 45 Yıl Hapis İstemi

FAS'tan İstanbul'a gelen ve midesinden 33 adet likit kokain kapsülü çıkan Ekvatorlu Jose Pedro Qilumbango de La Torre (50) hakkında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 30 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

02.08.2017 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FAS'tan İstanbul'a gelen ve midesinden 33 adet likit kokain kapsülü çıkan Ekvatorlu  Jose Pedro Qilumbango de La Torre (50) hakkında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 30 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Tutuklu  şüpheli Torre, "Çocuklarımı öldürmekle tehdit ettikleri için bu işi kabul ettim" şeklindeki ifadesi de iddianameye yansıdı.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: 17 Haziran'da saat 21.45'de Atatürk Havalimanı'na Fas Kazablanka  uçağı indi. Yolcuları arasında üzerinde lacivert mont, siyah pantolon ve siyah sırt çantası bulunan  Jose Pedro Quilumbango de La Torre'nin  gözlerinde kızarıklık olduğu, aşırı terlediği ve sağa sola tedirgin hareketlerde bakınarak hızlı şekilde ilerlediği tespit edildi. Fiziki takibe alınan ve 22.20'de pasaport işlemlerinin ardından şüpheli Torre polisler tarafından durduruldu ve Narkotik Suçları Büro Amirliği'ne davet edildi. Şüpheli Torre'nin Brezilya'nın Sao Paulo şehrinden hareket ederek Fas'ın Kasablanka şehrine geçtiği, oradan da Türkiye'ye geldiği anlaşıldı.Şüpheli Torre'nin valizinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.Şüphelinin yutmak suretiyle uyuşturucu madde taşıdığına dair yoğun şüphe oluşması üzerine iç beden muayenesi yaptırılmak üzere hastaneye sevk edildi. Torre'nin doktor kontrolünde vücudundan doğal yollardan  içerisinde likit kokain bulunan 33  adet prezervatif  kapsülü çıkarıldı. Likit kokainin daralı tartımında toplam ağırlığının 1140 gram  geldiği tespit edildi.

"ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİKLERİ İÇİN BU İŞİ KABUL ETTİM"

Torre ifadesinde şunları söyledi: Ekvator'da yaşadığını, inşaat işçisi olduğunu ve inşaatta çalışırken yanına kendi gibi yerli olan tanımadığı birinin geldiğini belirterek, "Bana ne kadar para kazandığımı sordu ve evinde bir inşaat işi olduğunu söyleyerek iş teklifinde bulundu. Birlikte evine gidecektik ancak beni başka bir yere götürdü. Buranın adresini veremeyeceğim. Bu eve geldiğimde beni ve ailemi tanıdığını eğer söylediği işi yapmazsam çocuklarımı öldüreceğini söyleyerek tehdit etmeye başladı. Bana deneme amaçlı bir meyve yutturdu. Yutabildiğimi görünce de bana Brezilya Sao Paulo'da bulunan Guayanosis Şehri'ne gitmemi ve burada bir adreste bulunan otobüs durağında beklememi söyledi. Bu durakta 7-8 saat bekledim .Sabah olduğunda beni yine adını bilmediğim daha önceden tanımadığım bir kişi karşıladı ve beni bir eve götürdü. Burada 6 gün kaldım. Bir tabak içerisinde kapsülleri getirdi ve içerisinde uyuşturucu olduğunu, söyledi. Hepsini yutmamı bekledi. Sonra bana bir adres ve telefon numarası vererek İstanbul'a gönderdi.  Bu iş karşılığında bana herhangi bir para teklif etmediler. Uçak masraflarımı da bu şahıslar karşıladı. Çocuklarımı öldürmekle tehdit ettikleri için bu işi kabul ettim."

45 YIL HAPSİ İSTENDİ

Şüpheli Jose Pedro Qilumbango de La Torre çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Soruşturma sonunda Şüpheli Torre hakkında "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan 30 yıldan 45 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame kabul edilirse şüpheli Torre Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mideden Çıkan 33 Kokain Kapsülüne 45 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement