Midyat'ta Kur'an Kursu Binasının Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Midyat'ta Kur'an Kursu Binasının Temeli Atıldı

Midyat\'ta Kur\'an Kursu Binasının Temeli Atıldı

Midyat ilçesinde Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin (MİDYATDER) yapımını üstlendiği Kur'an kursu binasının temeli atıldı.

27.06.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat ilçesinde Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin (MİDYATDER) yapımını üstlendiği Kur'an kursu binasının temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan MİDYATDER Başkanı İdris İraz, kurs binasında mescit, derslik ve kütüphanenin yer aldığını söyledi.

Binanın 3 katlı olarak inşa edileceğini bildiren İraz, "500 metrekare kapalı alandan oluşuyor. İçerisinde onlarca öğrencimiz eğitim görebilecek. Din hizmetlerinin göz bebeği Kur'an kurslarımızdır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin Temsilcisi Doç Dr. Mehmet Akbaş da, "Bu müessese Midyatlı kardeşlerimizin, katkısı ve onların girişimi ile onların infaki, fedakarlığı ile ayağa kalkacak. Çocukların, kursta Allah'ın ismini, Kur'an'ın ayetlerini, sünneti saniyeyi öğrenecekleri bir dini müessese olacak" şeklinde konuştu.

Molla Beşir Aksoy, Türkçe, Kürtçe ve Arapça yaptığı konuşma ve duanın ardından binanın temeli atıldı.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Savur Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Midyat İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Hıdır Atasal ve vatandaşlar katıldı. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Midyat'ta Kur'an Kursu Binasının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement