Midyat'ta Süvarili Demokrasi Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Midyat'ta Süvarili Demokrasi Nöbeti

Midyat\'ta Süvarili Demokrasi Nöbeti

Midyat'ta süvarili demokrasi nöbetiAk Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İstanbul Yenikapı'da yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin katılacağı demokrasi ve şehitler mitingine HDP'nin de katılması gerektiğini belirterek, "Benim gönlüm bu mitingde HDP'nin de olmasıydı" dedi.

07.08.2016 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Midyat'ta süvarili demokrasi nöbeti

Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, İstanbul Yenikapı'da yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti, CHP ve MHP liderlerinin katılacağı demokrasi ve şehitler mitingine HDP'nin de katılması gerektiğini belirterek, "Benim gönlüm bu mitingde HDP'nin de olmasıydı" dedi.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde dün akşam darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz tarihinden beri her akşam düzenlenen demokrasi nöbetinin finali yapıldı. Sivil genç süvarilerin de katıldığı demokrasi nöbeti final mitingine binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı.

"ATLARIMIZ FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNDEN DAHA ÖZGÜRDÜR"

Aralarında 15 kişiden oluşan atlı bir grubun da bulunduğu yüzlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları uzun süre darbe karşıtı slogan atarak, coşkulu sevginç gösterilerinde bulundu. Burada bir konuşma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 15 gençten oluşan atlı süvari birliğine atıfta bulunarak, "Midyat Belediyesi süvari birliği burada, FETÖ terör örgütü nerede? FETÖR terör örgütü ininde ama o inden onu çıkaracağız. FETÖ terör örgütü, buradaki süvari birliğinden oluşan gençlerimizin bindiği atlar kadar özgür değildir ve hiçbir zaman da olmayacak. O atlarımız FETÖ terör örgütünden daha özgürdür. Bu meydanlarda o gençlerimizi sırtlarına aldılar ve bu heyecana ortak oldular. Kusura bakmasınlar onları da selamlıyorum" dedi.

"BU MİTİNGDE HDP'DE OLMALIYDI"

İstanbul Yenikapı'da bugün düzenlenecek, Demokrasi ve Şehitler Miting'inde HDP'nin de olması gerektiğine inandığını ifade eden Miroğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul'da bir Türkiye mitingi yapılıyor. Bir Türkiye mitingi ama bu mitingin adı da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'dir. Hiçbir şekilde AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin mitingi değildir, hepimizin, bütün milletin mitingidir. Ben bir Mardinliyim. Bir yanım Kürt, bir yanım Arap, bir yanım da Türk'tür. Çünkü ben bir Türkiyeliyim. Dolayısıyla benim gönlüm bu mitingde HDP'nin de olmasıydı. HDP'ye inanan kardeşlerimizin de bu mitingde olmasını ben çok isterdim. Sizin de çok istediğinizi biliyorum. Çünkü HDP bütün hatalarına ve günahlarına rağmen PKK ile olan bu ilişkilerini reddetmeyen, ısrarcı tutumuna rağmen Türkiye'de demokratik teamüller gereği kurulmuş, Anayasa'nın güvencesinde bir partidir. Anayasa'nın güvencesinde ve sivil siyaset yapmak için kurulmuş bir partinin, millet Mersin'e giderken tersine gitmemesi gerekirdi. Millet şimdi Yenikapı'ya gidiyor ama HDP maalesef tersine gidiyor. Ne olursunuz bu politikalarınızı yarından itibaren gözden geçirin. Elinde silah olan insanlara söyleyeceğiniz tek şey var; alın bu silahlarınızı ve Türkiye'yi terk edin. Türkiye'de artık şiddetin ve terörün hiçbir toplum kesimi içerisinde bir karşılığı yoktur. Hiç kimse elinizde silah var diye, size daha fazla inanmayacaktır, size daha fazla güvenmeyecektir. Tam tersine, elinizde o silahlarla Türkiye yeni bir yola girmişken, o yolu tehdit eden insanlar olarak görüneceksiniz ve aslında öylesiniz de. O halde HDP eğer Kürtler'in iç barışını düşünüyorsa, yeni bir sayfa açmak istiyorsa, 15 Temmuz'u iyice anlamaya çalışsın. 15 Temmuz'dan dersler çıkarmaya çalışsın ve bu dersleri politikasının temel hareket noktaları haline getirsin."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Midyat'ta Süvarili Demokrasi Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement