Midyat'ta Yüksekokul Öğrencilerinden Örnek Çalışma - Son Dakika
Eğitim

Midyat'ta Yüksekokul Öğrencilerinden Örnek Çalışma

Midyat\'ta Yüksekokul Öğrencilerinden Örnek Çalışma

MARDİN'de, Midyat Meslek Yüksekokul öğrencileri, 'Okulum Şahane' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul duvarlarını resimlerle süslüyor.

18.12.2018 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'de, Midyat Meslek Yüksekokul öğrencileri, 'Okulum Şahane' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul duvarlarını resimlerle süslüyor.

Artuklu Üniversitesi'ne bağlı Midyat Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nde eğitim gören 9 öğrenci, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında, 3 katlı Vali Kemal Nehrozoğlu İlk ve Ortaokulu'nun iç duvarlarına Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana ve Yunus Emre'nin portrelerini çizerek, sözlerini yazdı. Ayrıca kitap okumayı sevdirecek kalem, kitap ve okuyan çocuk gibi temaların görselleştiği okul duvarları rengarenk görünüm kazanırken başta öğrenciler olmak üzere velilerin de ilgisini çekiyor.

Okul Müdürü Kerim Işık, projenin kendi okullarında uygulanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Projede emeği geçen Midyat Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Milli Eğitim Şube Müdürü Tekin Taş, Midyat Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Görevlisi Halil Karadaş, öğrenci temsilcisi Şeyma Doğanay ve öğrencilere teşekkür ediyorum" dedi.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Eğitim Midyat'ta Yüksekokul Öğrencilerinden Örnek Çalışma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek
    15:33 Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sanayicilerin ihtiyacı duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Çorum Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında, mesleki ve teknik eğitimdeki yeni gelişmeler ve planlamalar ele alındı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki eğitimde nitelikli erişim, tanıtım ve yönlendirme, farkındalık arttırma çalışmaları ve nitelikli istihdamın önemini vurguladı. Vali Dağlı ise Çorum'un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirterek, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

  • Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek
    14:38 Düzce'de denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere kaynakçılık eğitimi düzenlenecek

    Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamaya göre, Düzce Valiliği'nde gerçekleştirilen törende, 'Sanayide İstihdam Odaklı Kaynakçılık Eğitimi' protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, denetimli serbestlik tedbiri bulunan dezavantajlı bireylere sanayide ihtiyaç duyulan kaynakçılık eğitimi verilecek.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı
    14:31 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Törenle Kutlandı

    Muş'ta, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitapların önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen '60. Kütüphane Haftası' törenle kutlandı. Törende konuşan Muş Valisi Avni Çakır, kütüphanelerin bir toplumun aynası olduğunu belirterek, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini söyledi. En çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi
    13:59 Osmaneli'de Öğrencilere Trafik Güvenliği ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Hisarcık Beşevler İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrenim gören 176 öğrenciye trafik güvenliği, güvenli internet kullanımı ve mahremiyet konularında eğitim verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eğitimlerde, genel trafik kuralları, yayaların uyacakları trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve kişisel güvenlik konuları ele alındı. Program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

  • Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kütüphane Haftası'nda İlçe Kütüphanesini Ziyaret Etti
    13:47 Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, Kütüphane Haftası'nda İlçe Kütüphanesini Ziyaret Etti

    Şemdinli Kaymakamı Ali Ekber Ateş, 60. Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçe kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanede kitapları inceleyen Ateş, öğrencilerle sohbet etti. Ateş, öğrencilere okuma alışkanlığının kazandırılmasını sağlamak, kitap sevgisini aşılamak ve kitap okuyarak vakit geçirmenin güzelliğini hissettirmek amacıyla her yıl martın son haftasının, Kütüphane Haftası olarak kutlandığını belirtti. Öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiye eden Ateş, 'Gerçek bilgi kaynaklarımız kütüphanelerdir. Kitaplarımızın şarjı bitmiyor, istediğiniz kadar faydalanabilirsiniz. Kitap okumak sınavlarınıza da büyük katkı sağlayacaktır.' dedi.

  • Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı
    13:45 Muş'ta 60. Kütüphane Haftası Kutlandı

    Muş Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törende, kütüphanelerin toplumun aynası olduğu vurgulandı. Muş Valisi Avni Çakır, kütüphane kültürünün son yıllarda geliştiğini belirtirken, Belediye Başkanı Feyat Asya ise okumanın ve kütüphanenin önemine dikkat çekti. Törenin ardından en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

  • Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi
    13:38 Diyarbakır'da temizlik malzemelerinin karıştırılması sonucu 16 öğrenci gazdan etkilendi

    Diyarbakır'da bir ilkokulda öğrencilerin sınıfa getirdikleri temizlik malzemelerini karıştırması sonucu açığa çıkan gazdan 16 öğrenci etkilendi. Öğrenciler hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumlarının iyi olduğu belirtilirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak
    12:45 Afyonkarahisar Emirdağ'da Kitap Okuma Etkinlikleri Artacak

    Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, kitap okuma konusunda gerçekleştirilecek etkinliklerin arttırılmasının önemli olduğunu belirterek, bu yönde yapılacak çalışmaları destekleyeceklerini ifade etti. Emirdağ İlçe Halk Kütüphanesinde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinliğine katılan Bilici, en çok kitap okuyanlara derecesine göre kitap, kitap kurdu belgesi ve hediyeler takdim edildiğini söyledi. Kaymakam Bilici, ilçede bu tür etkinlikleri artırmak ve teşvik etmek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, öğrencilerle iftar programında buluştu
    12:41 Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, öğrencilerle iftar programında buluştu

    Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin pansiyonunda yatılı kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi. İftar öncesi öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Bakkal, ramazan ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. İftar yemeğini öğrencilerle birlikte alan Kaymakam Bakkal, öğrencilerle eğitimleri ve gelecek hayalleri hakkında konuşarak başarı diledi.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.


Advertisement