Migros'tan gıda israfını önlemek için önemli adım - Son Dakika
Güncel

Migros'tan gıda israfını önlemek için önemli adım

Migros\'tan gıda israfını önlemek için önemli adım

Gıda israfını önlemek için farkındalık oluşturmak hedefiyle, "İhtiyacın kadar al geleceği çöpe atma" sloganı ile hayata geçirilen Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası kapsamında gerçekleştirilecek Gıdanı Koru Mutfağı ve Gıdanı Koru Tüketici Bilinçlendirme Çalışmaları Migros'un katkıları...

21.04.2021 11:09  Güncelleme: 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda israfını önlemek için farkındalık oluşturmak hedefiyle, "İhtiyacın kadar al geleceği çöpe atma" sloganı ile hayata geçirilen Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası kapsamında gerçekleştirilecek Gıdanı Koru Mutfağı ve Gıdanı Koru Tüketici Bilinçlendirme Çalışmaları Migros'un katkıları ile yürütülecek.

Gıdanı Koru Mutfağı ile katılımcılar bir yandan gıda israfını önlemeye yönelik bilgiler edinirken, bir yandan da usta şeflerle birlikte yemek yapma fırsatına sahip oluyor. Atölye çalışmaları kapsamında gerekli malzemelerin Migros tarafından karşılandığı İzmir'de düzenlenen etkinlikte; yöresel ürün, coğrafi işaretli ürün ve olgunlaşmış meyve sebzelerden oluşan menü tariflerinin katılımcılarla paylaşılıyor. Gıda İsrafı / Politikaları Uzmanları ise gıda israfını azaltmaya yönelik bilgilerin yanı sıra etiketlerdeki tüketim tarihi, ürünlerin muhafaza koşulları gibi konularla ilgili katılımcılara bilgi veriyor. 81 ile yaygınlaştırılması planlanan proje ile Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyasını geniş kitlelere ulaştırarak, ülke çapında farkındalık oluşturmak hedefleniyor.

Öte yandan Migros, gıda israfının önlenmesine yönelik tüketicilerin bilinçlendirilmesi çalışmalarına mağazaları ve sosyal medya hesapları üzerinden de katkıda bulunuyor. Sosyal medya hesapları üzerinden Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) arasındaki farkı anlatan, gıdaları doğru koşullarsa saklamaya yönelik ve mevsiminde tüketimi teşvik eden çeşitli infografik ve video paylaşımları yapıyor. Mağazalarda ise STT'si yaklaşan ürünler ve olgunlaşan meyve – sebzeleri, Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık görseli eşliğinde, indirimli olarak satışa sunarak kullanımlarını teşvik ediyor.

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanyası kapsamında düzenlenen Gıdanı Koru Mutfağı atölyesi, 12 Nisan'da İzmir'in Konak ilçesinde çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilirken, etkinlik boyunca keyifli vakit geçiren çocuklar, gıda israfını önlemeye yönelik birçok önemli bilgi öğrendi. Ayrıca, gene Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Kampanya kapsamında Gıdanı Koru Tüketici Bilinçlendirme Çalışmaları seçili Migros ve Macrocenter mağazalarında düzenlenecek. Alsancak Macrocenter, Güzelyalı Parkiçi İzmir M Migros, Alsancak İzmir Mm Migros, Alsancak Talatpaşa Mm Migros, Göztepe İzmir Mm Migros ve Küçükyalı Mithatpaşa M Migros mağazalarında gıda israfını azaltmaya yönelik tüketicilerle görüşmeler yapılarak israfı azaltmaya yönelik bilgiler paylaşılacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Migros'tan gıda israfını önlemek için önemli adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı
    11:49 Ankara'da Tefecilik Yapan 40 Kişi Yakalandı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, suç işlemek amacıyla örgüt kurarak tefecilik yaptıkları iddiasıyla gözaltı kararı verilen 44 kişiden 40'ı yakalandı. Ankara, Konya, Kastamonu, Zonguldak ve Denizli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi
    11:49 Mardin'de Şüpheli Araçta Uyuşturucu Ele Geçirildi

    Mardin'de polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde bulundu. 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi
    11:49 AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi

    AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Emine Kunt ve ailelerle görüşen Karamık, talepleri dinledi. Kunt, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek Karamık'a teşekkür etti.

  • Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor
    11:49 Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor

    Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, yazın boğulma vakalarının arttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapmak için eğitimlerini aksatmıyor. Tim, iç sular, barajlar, göller ve akarsularda kaybolan ve yardım isteyenlerin yanı sıra sel, su baskınları gibi afetlerde de görev alıyor. Su altı ve su üstündeki suç delillerinin aranması ve bulunmasında da önemli rol oynayan tim, yaz kış eğitimlerini sürdürerek 24 saat göreve hazır bekliyor.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.

  • Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı
    11:48 Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde kadın muhtar adayı

    Artvin'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Uzunyalı mahallesinde çay üreticisi ve ev kadını olan Emine Akbıyık, mahallenin ilk kadın muhtarı olmak için adaylığını koydu. Akbıyık, mahalle için çocuklar ve aileler için güzel şeyler yapmayı hedeflediğini belirtti.


Advertisement