Mikrofon Çeşitleri Nelerdir ? En Çok Tercih Edilen Mikrofonlar - Son Dakika
Advertorial Sondakika

Mikrofon Çeşitleri Nelerdir ? En Çok Tercih Edilen Mikrofonlar

Mikrofon, günümüzde hayatımızın bir parçası olan ve güzel vakit geçirmemizi sağlayan ekipmanlardan biridir. Artık insanlar evlerinde daha keyifli zamanlar geçirmek için müzik ve mikrofon uygulamaları yapmaktadır.

27.04.2020 09:18  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
İlandır

Kuşkusuz ki insanın mutlu olması ve iyi zaman geçirmesi önemlidir. Özellikle profesyonel olsun olmasın hemen hemen her kesimin mikrofon satın alması ve bir şekilde müziğin içerisinde olması, bir çok mikrofon çeşitininde ihtiyaçlar doğrultusunda üretilmesini sağlamıştır.

Mikrofon Çeşitlerini İncelemek İçin:

Kullanım şekli ve yerine göre geliştirilmiş olan birçok mikrofon çeşidi bulunmaktadır. Birçok alanda sıklıkla talep edilmesi ve kullanılmasından dolayı detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Günümüzde mikrofonları iki ana başlık altın değerlendire biliriz. Kablolu ve kablosuz şeklinde herkesin bildiği üzere kablosuz yani telsiz mikrofonlar radyo frekansları üzerinden iletişim kurabilen mikrofon türüdür. Diğerine kıyas ile daha maliyetli ve risklidir. Herhangi bir iletişim kopukluğu ve benzeri seyyar tip olduğu için enerji bitme sorunu proje ve icralarınızda hiç istenmeyen durumlara yol açabilecektir. Elbette tüm bu sıkıntıları çok kolay bir şekilde aşmak için maddi açıdan ciddi bir hazırlık yeterlidir. Elektronik ses sistemleri bütçesine göre değerlendirdiğimizde mikrofona ayrılan bütçe çok daha olağan ve gerekli bir durum olmaktadır. Düşünsenize gereksiz olan kablo kirliliğini ortadan kaldırarak özgürce hareket edebileceğiniz bir yapıdan bahsediyorum. Bence bu hemen hemen tüm çekişlerde kullanılan ana tür geliştirilmeyi ve kullanılmayı gerçekten hakkediyor. Şimdi ise, kullanım şekillerine göre mikrofon çeşitlerinden bahsetmek istiyorum. Bu modelleri kısaca açıklayarak sizler için örnekler de vereceğim.

El mikrofonları sıkça talep edilen hem kablolu hem de kablosuz seçeneği bulunan kullanım amacına göre farklı kutup desenine sahip olan genellikle kondenser yapılı olan mikrofon modelleridir. Daha çok stüdyo ortamlarında ve üst seviye ses projelerinde sıklıkla yer alır. Örneğin kablolu için, Midex CX1 profesyonel kondenser stüdyo ve ses kayıt mikrofonunu, kablosuz için de Lastvoice Lv-802EE Telsiz kablosuz mikrofon modelini tercih edebilirsiniz.

Yaka mikrofonları ise çeşitli sosyal platformların artması ile birlikte sıkça talep gören akıllı telefon, kamera, bilgisayar ve benzeri birçok alanda kullanılan bilen oldukça küçük yapıya sahip olan mikrofon türüdür. Kablolu olarak Hepa Merz Hm1 youtuber yaka mikrofonunu, kablosuz içinde Hepa Merz Hm-8002 uhf telsiz kablosuz mikrofon serisini değerlendirebilirsiniz.

Masa ve diğer bir adıyla kürsü mikrofonları ise sıkça konferans ve benzeri alanlarda öncelik ve benzeri unsurları üzerinde barındırarak geliştirilen şık tasarıma sahip mikrofon modelleridir. Bu eşsiz mikrofon türünde de kablosuz olarak Lastvoice Lv-301M telsiz kürsü mikrofonunu ve kablolu olarak ise Hepa Merz Hm-86c kondenser yapılı hassas kürsü mikrofonunu kullanabilirsiniz.

Elbette bu tavsiye ettiğim dışında günümüzde sıklıkla farklı amaçlar için kullanılan, farklı amaçlar için geliştirilen birçok mikrofon çeşidi yer almaktadır. Bunlar ise başlıca; shotgun mikrofon, headset mikrofon ve dahası koro, kamera ve birbirinden farklı enstrüman mikrofonları sürekli olarak üretilmektedir.

Tüm Mikrofonlar İçin:

Son Dakika Advertorial Sondakika Mikrofon Çeşitleri Nelerdir ? En Çok Tercih Edilen Mikrofonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement