Milas'ın Teog Başarısı Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Milas'ın Teog Başarısı Yükseldi

Milas\'ın Teog Başarısı Yükseldi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG), Milas’tan 17 öğrenci Türkiye birincisi oldu.

06.06.2017 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG), Milas'tan 17 öğrenci Türkiye birincisi oldu.

Türkiye birinciliği elde ederek, Milas'ı gururlandıran öğrenciler Milas Kaymakamı Eren Arslan'ı ziyaret ederek, başarılarını paylaştılar.

TEOG sınavında Türkiye birinciliği elde eden 17 öğrenci, Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda Milas Kaymakamı Eren Arslan'ı ve Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'ı ziyaret ederek, elde ettikleri başarıyı paylaştı.

TEOG sınavından tam puan alarak Milas'ı gururlandıran ve Türkiye birinciliğini paylaşan çeşitli okullardan 17 öğrenci Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından ödüllendirildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas'taki devlet okullarından da TEOG'dan birinci çıkmasına çok sevindiklerini ifade ederek: "Milas'taki devlet okullarından da TEOG birincisi çıkması beni çok mutlu etti. Sizler bireysel çabalarınızla bir şeyler elde etmişsiniz. Hepinizi teker teker kutluyorum. Özgüveni yüksek, ne olduğunu bilen, vatana millete ve değerlerine bağlı birer fert olarak bu ülkeye ve insanlığa güzel şeyler yaşatacaksınız. "Dünyada artık rekabet hat safhada. Onun için üstün ve nitelikli olmalısınız." Bu söz Aziz Sancar'ın bir röportajında yer almıştır. Nobel ödüllü Aziz Sancar, Mardin'de birleştirilmiş bir sınıfın bulunduğu köy okulunda okumuştur. Zor şartlarda Nobel alacak kadar bir başarı sağlamıştır. Aziz Sancar gibi her zaman idealiniz yüksek olsun. Başarı kendiliğinden olmuyor. İçerinizdeki cevheri işleyecek biri lazım." dedi.

Kaymakam Arslan, konuşmasının ardından TEOG birincisi olan öğrencilere hedeflerini ve okumak istedikleri yerleri sordu. Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından Milas Kaymakamı Arslan, TEOG birincisi öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas'ın birinci döneme oranla genel olarak ikinci dönemde TEOG başarısının yüzde 32 arttığını belirterek: "Milas'ta geçen döneme oranla, TEOG başarısı yüzde 32 arttı. Milas'ta TEOG sınavında; 0 yanlış bilen 17 öğrenci, 1 yanlış bilen 35 öğrenci, 2 yanlış bilen 40 öğrenci, 3 yanlış bilen 37 öğrenci, 4 yanlış bilen 22 ve 5 yanlış bilen 16 öğrenci var. Milas, başarı hızı artışı olarak Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. İlçemizde, eğitim düzeyi oranı önemli ölçüde arttı." diye kaydetti.

Temel Eğitimden Orta Öğrenime Geçiş Sınavı Türkiye birinciliğini kazanan öğrenciler:

Dr. Mete Ersoy Ortaokulu'ndan Ezgi Gümüşkaya ve Ece Serra Tokgöz, İMİ Koleji İremsu Yaren Alhas, Ören Ortaokulu Aylin Polat, Milas Özel Sınav Ortaokulu Büşra Özaltan, Semiha Altunkan Ortaokulu Mustafa Aydoğdu, Sakarya Ortaokulu'ndan Deniz Barutçu ve Hilal Nafize Yavaş, Merkez Ortaokulu Seray Akça, Özge Ortaokulu; Aslı Nur Ceyhan, Kaan Onat Akman, Günsu Göncü, Sude Saylak, Adile Selin Balcı, Berke Kabak, Sergen Ege Özen ve Ada Beyza Ural. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ın Teog Başarısı Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement