Milas'ta Develer Spor Kulübü Yararına Güreşti - Son Dakika
Güncel

Milas'ta Develer Spor Kulübü Yararına Güreşti

Muğla'nın Milas İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen geleneksel deve güreşleri 110 namlı devenin katılımıyla yapıldı.

12.02.2017 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen geleneksel deve güreşleri 110 namlı devenin katılımıyla yapıldı. Süper Amatör Küme'de mücadele eden Yeni Milasspor Kulübü yararına gerçekleştirilen güreşler büyük ilgi gördü.

Milas 10. Geleneksel Deve Güreşleri, Milas Arena'da yapıldı. Milas Devecilik Kültürü ve Deve Güreşlerini Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen güreşlere ilgi büyük oldu. Güreşlere, Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinden 110 deve katıldı. Soğuk havaya rağmen ilginin büyük olduğu güreşleri

CHP Muğla Milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Akın Üstündağ, Milas Kaymakamı Eren Arslan, CHP'li olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi izledi. Muğla Süper Amatör Küme Ligi'nde mücadele eden Yeni Milasspor Kulübü yararına düzenlenen güreşler öncesinde protokol üyeleri izleyicileri selamladı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yörük kültürüne, Yörükler'in bir araya gelmesine bu günlerde şiddetle ihtiyacımız olduğunu belirtip, "

Deve güreşleri bunu gerçekleştirmemiz için en önemli fırsattır. Sarsılan ve yalpalayan gidişat karşısında bizi bir arada tutacak harç yörük kültürüdür, bizi biz yapan değerlerdir. Belediye olarak yörük kültürünü elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz. Milas'ı Yörük kültürünün ve deve güreşlerinin başkenti yapmak için de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bugün bunu da net olarak görebiliyoruz. Bizim bir ve beraberliğimiz için, geleceğimize güvenle bakabilmemiz için Yörük kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak gibi bir görevimiz var. Yörük Atatürk'ünü ve Cumhuriyetini seven, dürüst, tutarlı ve vefalı kişiler demektir. Eğer Anadolu da bir yörük obasında ve Milas Arenası'nda şu dumanlar tütüyor ise Türkiye'nin geleceğinden kuşku duymaya gerek yoktur. Çünkü yörük olaya müdahale etmiş, elini ve emeğini basmıştır" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, "Bizlerin birlikte olmaya, beraber olmaya, ufak problemleri bir yere bırakarak geleceğe kuruluş ilkelerimiz doğrultusunda birlikte yürümeye en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Yörük, bir kere hürriyetine sahip insandır. Doğayla barışıktır. Doğayı insanı sever ve korur. Ama haksızlığa kesinlikle boyun eğmez. Vatanını canı pahasına korur. Bugün buradaki olay sadece deve güreşi değil. Deve güreşi çok güzel bir etkinlik ama bir araya gelmemiz için önemli bir vesile. Bizlere korku vermeye çalışıyorlar. Biz yörük olarak Allah'tan başka kimseden korkmayız, korkmamalıyız. Doğru neyse ona göre hareket etmeliyiz. Yolumuz açık olsun, hayırlı yolculuklar diliyorum"

Yapılan konuşmaların ardından Deve Güreşi Festivali, Kaymakamlık, Milas Belediye Başkanlığı, Yeni Milasspor Kulübü ve Türkiye Şampiyonluğu Kupa Güreşi ile sürdü. Güreşlere Aydın'ın Atça ilçesinden katılan Baybora 1 ile Bodrum'dan katılan Kanka adlı develer arasındaki Türkiye Şampiyonluğu Kupa Güreşi büyük çekişmeye sahne oldu. İki namlı deve berabere kaldı. Şampiyon develere kupaları Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından verildi.

Milas\'ta Develer Spor Kulübü Yararına Güreşti
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'ta Develer Spor Kulübü Yararına Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement