Milas'ta 'Yöresel Kültürel Değerlerimiz' Adlı Sergi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Milas'ta 'Yöresel Kültürel Değerlerimiz' Adlı Sergi Açıldı

Milas\'ta \'Yöresel Kültürel Değerlerimiz\' Adlı Sergi Açıldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kafaca Mahallesi’nde yer alan Kafaca İlk ve Ortaokulu’nda öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘Yöresel Kültürel Değerlerimiz’ adlı serginin açılış töreni gerçekleştirildi.

04.01.2018 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Kafaca Mahallesi'nde yer alan Kafaca İlk ve Ortaokulu'nda öğrenciler ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 'Yöresel Kültürel Değerlerimiz' adlı serginin açılış töreni gerçekleştirildi.

Milas'ta, Kafaca İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliğe Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürleri Akın Coşkun, Coşkun Demir, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Günlük, Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Demir, Müdür Yardımcısı Ünal Dereli, AK Parti İlçe Başkanı Fahri Acar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Sinan Yılmaz, okul öğretmenleri ve veliler katıldı.

Programa katılan protokol üyelerini okul girişinde öğrencilerden oluşan davul zurna ekibi karşılarken, yine okulun yöresel kıyafetli öğrencileri tarafından Milas Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal'a 'hoş geldiniz' denilerek birer çiçek takdim edildi.

Milas ve Çomakdağ kültürünü anlatan slayt gösterisi ile başlayan etkinlik, öğrenciler tarafından sergilenen Sürmeli ve Kerimoğlu gibi halk oyunları gösterisi ve koro halinde okunan türkülerle devam ederken, yine okul öğrencilerinden oluşan davul zurna ekibinin gösterisi sonrasında 'Yöresel Kültürel Değerlerimiz' adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından açılışı yapılan sergideki ürünleri inceleyen protokol üyeleri daha sonra günün anısına çektirdikleri toplu fotoğraf ile etkinliği sonlandırdılar. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milas'ta 'Yöresel Kültürel Değerlerimiz' Adlı Sergi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement