Milas Thm Topluluğundan Konser - Son Dakika
Yerel

Milas Thm Topluluğundan Konser

Milas Thm Topluluğundan Konser

Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun gerçekleştirdiği konser tam not aldı.

16.01.2017 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun gerçekleştirdiği konser tam not aldı.

Milas Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, yeni yıl konserinde dinleyenlerin beğenisini kazandı. Çeşitli meslek gruplarından çok sayıda kadın ve erkeğin saz, koro ve solo olarak sahne aldığı konser, geçtiğimiz cuma günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konseri Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Faik Karagöz ve belediye meclis üyeleri de izledi.

Ahmet Algur'un şefliğindeki koroda Olcay Aydilek Kır, Ayşe Yıldırım, Gizem Akdoğan, Cansu Soydan, Nuray Gözel, Beyza Yıldırım, Huriye Aksoy, Gönül Avaz, Esin Ökten, Ebru Karacan, Asiye Subaşı, Şengül Salım, Zeynep Maaşoğlu, Aybüke Sena Salım, İlhan Hazer, Hasan Salım, Mehmet Hamdi Balıkçı, Mustafa Giresun, Fuat Turan, Mustafa Şen, Buğra Türkoğlu, Ahmet Bozkurt, Şenol Sandal, Mehmet Yılmaz, Mustafa Gülekçi, Atakan Akdoğan, sazlarda Şaban Türkoğlu, Erol Gülten, Ali Oruç, Mustafa Özalp, Sadık Selçukkaya, Ülker Barbaros, Hakan Kayatemur Denizli, Aydın, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir gibi Türkiye'nin çeşitli yöresine ait 29 türkü seslendirdi.

Koro ve solo olarak icra edilen eserlerin seslendirildiği konser beğeniyle izlendi. Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Başkan Muhammet Tokat koro şefi Ahmet Algur'a ve Türk Halk Müziği Topluluğu üyelerine teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim ettiler.

Milas Kaymakamı Eren Arslan türkülerin önemli kültür hazinelerinden olduğunu ifade ederek, "Bu akşam bütün bir haftanın yorgunluğunu atmamızı sağlayan ve bizi değişik duygularla memleketimizin dört bir köşesinde dolaştıran güzel türkülerle buluşturan koro üyelerimize ben de teşekkür ediyorum. Türküler yaşam biçimimiz, duygularımız, sevinçlerimiz, hüzünlerimiz, bizi biz yapan önemli değerlerimizden ve hazinelerindendir. Bu akşam bize bu hazineleri sunan değerli hocalarımıza ve türkülere gönül verip zaman ayıran amatör duygularını profesyonelce sergileyen bütün solist ve koro üyelerine, değerli saz üstatlarına ben de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Milas Belediye Başkanı Tokat da ; "Koromuza teşekkür ediyorum. Söylenmesi ve çalınması bir birinden zor eserleri gayet başarılı bir şekilde icra ettiniz sizleri tebrik edip teşekkür ediyorum. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde dinlemeye gelen insanlara neşe ve yaşam sevinci kattınız. Bu akşam kültür ve sanat hayatını canlı tutmak için çanla başla çalışan birer nefersiniz. Bu anlamda da sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Gerek şefimiz Ahmet Algur olsun gerekse saz ve ses üstatlarımız günlük hayatlarından zaman ayırıp öz veri ile çalıştılar ve bizlere bu güzel konseri hazırladılar. Ben bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyor ve tüm topluluk üyesi arkadaşlarımıza teker teker teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konser çekilen hatıra fotoğrafları ardından sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas Thm Topluluğundan Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement