Milaslı Öğrenciler Geceyi Şiirle Süsledi - Son Dakika
Yerel

Milaslı Öğrenciler Geceyi Şiirle Süsledi

Milaslı Öğrenciler Geceyi Şiirle Süsledi

Milas Bilim Lisesi öğrencileri “Tek Hece: Aşk” şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

15.03.2017 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Bilim Lisesi öğrencileri "Tek Hece: Aşk" şiir dinletisi etkinliği düzenlendi. Milas Bilim Lisesince "Tek Hece: Aşk" temalı şiir dinletisi beğeni topladı.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'ndaki etkinliğe Milas Belediye Başkanı Yardımcısı Faik Karagöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, bazı belediye meclis üyeleri, CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri ile üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir yurttaş topluluğu katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan okulun kurucusu Mustafa Zeybekoğlu, katılanlara "hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında, "Bizler Milas Bilim Lisesi olarak öğrencilerimizi hem bilime hem de sanata meraklı, duygusal hassasiyeti yüksek, sorumluluklarını bilen gençler olarak yetiştirmek için tüm öğretmenlerimizle beraber çalışıyoruz. Eğer sadece bilime yönelirsek eksik kalırız. Bilimin yanında resim olmalı, edebiyat olmalı, müzik olmalı. Sanat olmalı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa, tam bir hayata sahip olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Sanat güzelliklerin ifadesidir ve şiirler bu güzelliğin en az sözle ifade edilmiş şeklidir. Bu gece şiirleriyle bizi birleştiren tüm şairlerimize ve sesleriyle bu şiirleri süsleyen tüm öğrencilerimize şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Zeybekoğlu'nun Nazım Hikmet'in "Bu memleket bizim" şiirini seslendirmesiyle açılan perde, Cahit Sıtkı Tarancı, Yavuz Bülent, Attila İlhan gibi şairlerden okunan şiirlerle devam etti. Okulun edebiyat öğretmeni Tuğça Çetok'un organizasyonuyla gerçekleştirilen gecede öğrencilerin yanı sıra öğretmenler de sahnede yer aldı.

Coğrafya öğretmeni Ali Osman Aksoy "Hasretinden prangalar eskittim" şiiriyle edebiyat öğretmeni çağlar Çetok ise geceye de adını veren "Tek Hece: Aşk" şiiriyle seyircilerden büyük alkış aldı. Gecenin sonunda öğrenci ve öğretmenler seyircileri selamladı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milaslı Öğrenciler Geceyi Şiirle Süsledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement