Milletimiz Yapım İttifakıyla Yıkım İttifakı Arasında Tercihte Bulunacak" - Son Dakika
Politika

Milletimiz Yapım İttifakıyla Yıkım İttifakı Arasında Tercihte Bulunacak"

Milletimiz Yapım İttifakıyla Yıkım İttifakı Arasında Tercihte Bulunacak"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Milletimiz 24 Haziran'da yapım ittifakıyla yıkım ittifakı arasında bir tercihte bulunacaktır.

08.06.2018 01:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Milletimiz 24 Haziran'da yapım ittifakıyla yıkım ittifakı arasında bir tercihte bulunacaktır. Geçmiş seçimlerden de tecrübemiz odur ki, Türk seçmeni belirsizliklere oy vermez. Mutlaka ne yaptı, ne yapacağı ve ne yapması gerektiğini bilen yapım ittifakı yönünde tercihini kullanacaktır." dedi.

Akçay, seçim çalışmaları kapsamında Kula ilçesinde partililerle bir araya geldi, esnafa ziyarette bulunup vatandaşlarla sohbet etti.

Vatandaşlarla sohbeti sırasında Akçay, 24 Haziran'a az bir süre kaldığını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin 24 Haziran'dan itibaren devreye gireceğini anımsatan Akçay, seçimlerden Cumhur İttifakı'nın galip ayrılacağını ifade etti.

"Biz Cumhur ittifakı olarak, Milliyetçi Hareket Partisi olarak büyük bir oy artışıyla 24 Haziran akşamı ipi göğüsleyeceğimizi düşünüyoruz." diyen Akçay, şu ifadeleri kullandı:

"Milletin temayülü bu yöndedir çünkü biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi 16 Nisan 2017 anayasa değişikliklerini hazırlayarak, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini milletin onayına sunmuştu. Milletimiz de bunu onayladı. 24 Haziran'da da yürürlüğe girecek inşallah. Bunu hazırlayan iki parti de Cumhur İttifakı adı altında Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde sağlayacağı çoğunlukla bu sistemi çok rahat yürürlüğe getirecek ve sistemi oturtacaktır. Bunu bir açıdan 'yapım ittifakı' şeklinde ifade edebiliriz."

"Yapım ittifakı ile yıkım ittifakı karşı karşıya"

24 Haziran'da "yapım ittifakı" ile "yıkım ittifakı"nın karşı karşıya olduğunu söyleyen Akçay, şöyle konuştu:

"Karşı ittifakta maalesef kafaları karışık, bir dedikleri bir dediklerine tutmuyor. Kimisi diyor 'eski sisteme geri döneceğiz.' Kimisi 'eski sisteme geri dönmesek de bu sistemi kabul etmiyoruz.' diyor ama yeni bir sistem de önermiyorlar. Dolayısıyla bir belirsizlik içerisinde, sadece olumsuzluk propagandası ve kaos pompalamaya çalışıyorlar. Buna da yıkım ittifakı demek mümkündür. Dolayısıyla milletimiz 24 Haziran'da yapım ittifakıyla yıkım ittifakı arasında bir tercihte bulunacaktır. Geçmiş seçimlerden de tecrübemiz odur ki, Türk seçmeni belirsizliklere oy vermez. Mutlaka ne yaptı, ne yapacağı ve ne yapması gerektiğini bilen yapım ittifakı yönünde tercihini kullanacaktır. Bütün vatandaşlarımızı da 24 Haziran'da Türkiye Büyük Millet Meclisinde Cumhur İttifakı ile birlikte güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi kurmaya ve Milliyetçi Hareket Partisine oy vermeye davet ediyorum."

Akçay'a esnaf ziyaretinde, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP Kula İlçe Başkanı Nazım Baytok ve partililer eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletimiz Yapım İttifakıyla Yıkım İttifakı Arasında Tercihte Bulunacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement