Milletin Yazdığı Destan '15 Temmuz' Milletin Televizyonunda! - Son Dakika
Güncel

Milletin Yazdığı Destan '15 Temmuz' Milletin Televizyonunda!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü'nün yıldönümünde 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatan TRT1, özel yayınları ile destansı gecede yaşananları gerçek konu ve kahramanları ile ekrana taşıyor

13.07.2017 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletin demokrasi destanı yazdığı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü'nün yıldönümünde, 15 Temmuz Destanının ruhuna, manasına ve maneviyatına uygun programlar hazırlayan TRT1, özel yayın akışında bulunan belgesel, canlı yayın programları ve dizileri hafta boyunca izleyicisine sunmaya devam ediyor.

Ayrıca Ankara, İstanbul, Niğde, Muğla, Diyarbakır, Malatya, Denizli, Kastamonu ve Washington'dan 15 Temmuz saat 07.00'dan 16 Temmuz saat 11.00'a kadar aralıksız devam edecek özel yayınlar yapacak olan TRT1, TBMM, Çankaya Köşkü, Kahramankazan, Sincan, İstanbul Atatürk Havalimanı, İstanbul Şehitler Köprüsü, Marmaris Meydanı, TRT Washington bürosu ile TRT'nin Oran'daki Millet Stüdyosu yayın mekanları olarak kullanılacak.

'İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz' un Anatomisi' Belgeseli TRT1'de!

Hazırladığı drama- belgesellerle karanlıkta kalan noktalara ve detaylara ışık tutan TRT1, hain darbe girişiminin planlama ve uygulama sürecini, milletin bu kalkışmayı bastırırken gösterdiği destansı kahramanlığın anlatıldığı 'İşgal Girişiminden Dirilişe 15 Temmuz' un Anatomisi' ' Belgeseli ile ülkeyi darbe ile ele geçirmeye çalışanların yargılama sürecinde söyledikleri yalanları belgeleriyle ortaya koyuyor.

Millet'in Görüşü 'Milletin Bildirisi'nde!

Milletin iradesine karşı gelinemeyeceğinin ispatı olan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde, darbecilere meydan okuyan halkımızın görüşlerinin ekrana taşınacağı, tanıklarının dinleneceği, İstanbul ve Ankara'nın çeşitli bölgelerinde hazırlanan serbest kürsülerde konuşmak isteyen tüm vatandaşlara mikrofon uzatılacağı program 'Milletin Bildirisi', TRT1 ekranında.

Bir Kahramanlık Hikayesi: 'Bir Hilal Uğruna - 15 Temmuz Özel'

TRT tarafından hazırlanan, 100 bölümlük "Bir Hilal Uğruna 15 Temmuz Özel" belgeseli, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı milletin verdiği destansı mücadeleyi, birinci ağızdan, gazi ve şehit yakınlarının anlatımıyla ekrana taşıyacak. Her bölümde bir kahramanlık hikayesinin yer aldığı belgeselde, genci, yaşlısı, kadını, erkeği ile 7'den 70'e milyonların milli iradeye sahip çıkmak için nasıl kurşunlara siper olduğuna bir kez daha tanık olunacak.

Kur'an Ezan Bayrak

15 Temmuz Şehitlerine Kur'an-ı Kerim Tilaveti!

15 Temmuz şehitlerimiz, Külliyede Millet camisinde okunacak Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, dualarla salalarla kasidelerle hazırlanan özel bir program ile anılacak. Şehitlerimize olan vefamızı gösterme yolunda milletçe vefamızı gösterme yolunda hazırlanan program 13 Temmuz Perşembe (bu akşam) TRT1 ekranında yayınlanacak!

Programda her biri kendi alanında isim yapmış, ünlü hafız, akademisyen, din görevlisi ve imam hatipler ile perşembe akşamı TRT 1 ekranlarında bir yandan Kur'an ziyafetini yaşarken, diğer yandan da 15 Temmuz şehitlerimizi ve bütün şehitlerimizi yâd edecekler. TRT 1 ekranlarından tüm dünyaya ulaşan ve çok beğenilen "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" programında ilk üçe giren finalistler ve jüri üyeleri de tam kadro olarak programda şehadet kavramları üzerine Kur'an Tilaveti yapacaklar.

Milleti derinden etkileyen olaylara ışık tutan diziler TRT1'de!

Milletin egemenliğine karşı yapılan hain saldırıların konu edildiği TRT1'in sevilen dizilerinden, Diriliş 'Ertuğrul', Payitaht 'Abdülhamid', Çırağan Baskını, En Uzun Yüzyıl, Seddülbahir 32 Saat, Seksenler ve Böyle Bitmesin tekrar bölümleri ile TRT1 ekranlarında.

15 Temmuz gecesi yaşananlar 'Nöbetçi Tanıklar' Belgeselinde!

15 Temmuz gecesi neler yaşandı, olaylar nasıl başladı, darbe nasıl bastırıldı? Hainler acımasızca saldırırken, kimler konuştu, direniş nasıl gerçekleşti. Canlı yayın bağlantıları, baskınlar, şehadete yürüyenler, selalar ve dualar, geceden geriye kalanlar, Selman Tuna ve Zekeriya Öztürk'ün sunumuyla TRT1 ekranında izleyici ile buluşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milletin Yazdığı Destan '15 Temmuz' Milletin Televizyonunda! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement