Milletveki Sait'ten Romanya Çıkarması - Son Dakika
Yerel

Milletveki Sait'ten Romanya Çıkarması

Milletveki Sait\'ten Romanya Çıkarması

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait, Romanya'da fuar açtı, EXPO'yu tanıttı.

16.03.2013 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili ve Dışişleri Komisyon üyesi Rifat Sait, Romanya'da fuar açtı, EXPO'yu tanıttı.

Türk işadamlarının davetlisi olarak Romanya'nın başkenti Bükreş'e giden Milletvekili Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait, burada Romanya Ekonomi Bakanı Maria Grapini ile birlikte uluslararası Bükreş Turizm Fuarı'nın açılışına katıldı. İzmirli vekilin ricası üzerine Bakanı Grapını, fuardaki Türk standına gelerek buradaki ürünler hakkında bilgi aldı. Rifat Sait, Türk standını ziyaret eden Romanya Ekonomi Bakanı Grapini'ye Kütahya porselen hatıra tabağı hediye etti, Romen bakanı İzmir'e de davet etti.

Ardından ülkenin Türkçe yayınlanan Hayat gazetesi kuruluş yıldönümüne katılan Sait, burada özel hazırlatılan İzmir'in EXPO adaylık afişini salona astırarak, Romen Bakan Grapını ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Romanya temasları sırasında Bükreş Ticaret Odası Başkanı Prof. Dr. Sorin Dimitri, Dışişleri Komisyon Başkanı Petru Filip, Türk İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Süsli, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik Müsteşarı Aynur Can, Romanya Türk asıllı milletvekilleri Hüseyin İbram ve Varol Ahmet ile ayrı ayrı görüşen Rifat Sait, Bükreş'teki Türk derneklerini ve faaliyetteki Türk kolejini ziyaret ederek bilgiler aldı.

Romanya'daki Hayat gazetesinden, Balkanlara yaptığı hizmetlerden dolayı onur plaketi alan Rifat Sait, buradaki soydaşlar tarafından da sevgiyle karşılandı. İzmir ile Bükreş arasında dostluk köprüsü kuran vekil Sait, bu dostluğun daha da pekiştirilmesi temennisinde bulundu. Romanya'nın, EXPO adaylığında İzmir'e destek vermesini isteyen Rifat Sait, İstanbul'un 2020 olimpiyat adaylığı için de kulis yaptı. Rifat Sait, Romanya'daki temasları sırasında Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği ve Türk İş Adamları Derneği'nin onuruna verdiği yemeklere de katıldı. Sait, iki günlük Romanya gezisi sonrası yurda döndü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletveki Sait'ten Romanya Çıkarması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement