Milletvekili Ali Özkaya'dan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Ali Özkaya'dan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

10.09.2020 21:35  Güncelleme: 23:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik tepki çeken ifadeler kullanan Erol Mütercimler'le ilgili AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, suç duyurusunda bulundu.

Özkaya'nın avukatı Samet Can Olgaç, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Dilekçede Mütercimler'in katıldığı bir televizyon programında imam hatiplilerle ilgili söylediği sözler hatırlatılarak bu sözlerle halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiği ve dini değerlerin aşağılandığı kaydedildi.

Özkaya'nın da imam hatip lisesi mezunu olduğu ve bu sebeple "suçtan doğrudan zarar gören" konumunda bulunduğu ifade edilen dilekçede, Mütercimler hakkında "hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ile "halkın benimsediği dini değerleri aşağılama" suçlarından kamu davası açılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, katıldığı bir programda, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma sırasında sesini yükseltti ve imam hatip mezunlarına yönelik tepki çeken ifadeler kullandı. Müfid Yüksel, "Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar" derken, Mütercimler, "Ama sonuca bakı, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" dedi.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Tepkiler üzerine imam hatiplilerden özür dileyen Mütercimler hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hukuki işlem başlatılmıştı. Mütercimler, kendisini disipline sevk eden Haliç Üniversitesi'nden istifa etti.

Milletvekili Ali Özkaya\'dan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Ali Özkaya'dan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Malesef: Dogru soyleyeni 9 köyden kovarlar. 2 3 Yanıtla Cevaben: Bir tek ulus doğrusu sizin gibi kendini aydın zanneden dalkavuklara mı kaldı 0 0
  • Doğrucu...!!!: Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar. 2 2 Yanıtla
  • kudreto: her şeyin bir bedeli olmalı,akademil ünvanı elinden alınması gerekir,eğitimci olduğunu iddia eden insan eğitim yuvasına hakaret etmiş 2 2 Yanıtla
  • MİSAFİR: ŞARLATAN YARATIK ALDIĞIN NEFES SANA HARAMDIR 1 3 Yanıtla
  • kazancı: erol beynini kiraya vermiş hmmm.... 1 1 Yanıtla
  • hakan: az bile söylemiş, imam hatiplere ihtiyaç yok, fen liselerine ihtiyaç var... 0 0 Yanıtla
  • KOSTENCELI: Erol hoca hakli.... 0 0 Yanıtla
  • Tepki: Once diline sahip olsun... 0 0 Yanıtla
  • Türk : Genelleme doğru değil ama Mütercimler sözü günümüzü özetliyor 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement