Milletvekili Atabek, Engelli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Atabek, Engelli Öğrencilerle Buluştu

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Anadolu Engelliler Birliği Derneği'nin görme engelli öğrencileriyle bir araya geldi.

21.07.2018 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Anadolu Engelliler Birliği Derneği'nin görme engelli öğrencileriyle bir araya geldi.

Sakarya Özel Diriliş Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda hafızlık eğitimi kampına katılan görme engelli öğrencilerle, Serdivan ilçesi Çubuklu Mahallesi'ndeki bir çiftlikte düzenlenen piknikte bir araya gelen Milletvekili Atabek, burada öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Programda, öğrenciler çeşitli ilahiler söyledi, satranç ve top oynadı. Hünerlerini sergileyen öğrenciler, telefonlarına yükledikleri çeşitli programlarla teknolojiyi nasıl kullandıklarını Atabek'e gösterdi.

Etkinlik hakkında AA muhabirine açıklama yapan Atabek, buradaki görme engelli öğrencilerin kendilerini çok iyi yetiştirdiklerini söyledi.

Bu öğrencilerin dezavantajlarını avantaja çevirdiklerini ifade eden Atabek, şöyle konuştu:

"İletişimleri çok iyi. Aralarında hafızlık yapan gençlerimiz var. Satrançta, sporda kendilerini çok geliştirmiş gençlerimiz var. Hayata sıkı sıkıya tutunmuş durumdalar. Gençlerimizi böyle görmek beni çok mutlu etti. Hepsinin hedefleri var, hedeflerine odaklanmış durumdalar. Kendilerini meclise de davet ettim. Gençler, 'Bir gün de olsa askere gitmek, o atmosferi yaşamak istiyoruz' diyorlar. Biz bu talebi dile getireceğiz. İnşallah bunu gerçekleştirme noktasında gereken desteği vereceğiz. Bir gün de olsa o duyguyu yaşamaları çok kıymetli olur tabiki."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Atabek, Engelli Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, Ramazan Bayramı sonrasında da gıda güvenliğine yönelik denetimlerini sürdürdü. Denetimlerde işletmelerin hijyen ve ürün saklama şartları kontrol edilerek, satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve kullanılan aletlerin uygunluğu incelendi. Vatandaşlar, herhangi bir sorunla karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilecekler.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi
    17:58 Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatını inceleyerek bilgi aldı. Vali Varol, tamamlandığında sporculara, öğrencilere ve Besni halkına hizmet verecek olan tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz
    17:54 Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: YSK'ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, YSK'ya olan güvenin korunması ve muhafaza edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yeni anayasa tartışmalarına da açık olduklarını belirtti.

  • SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi
    17:53 SAMDOB, Samsun Müzesi'nde Türk Bestecileri ve Şarkıları Konseri Düzenledi

    Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Samsun Müzesi'nde 'Türk Bestecileri ve Şarkıları' konseri düzenledi. Konserde, birçok Türk şarkısı seslendirildi ve sanatseverler tarafından ilgi gördü.

  • Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak
    17:46 Yiyecek ve İçecek Satılan Yerlerde KDV Oranı Artacak

    Gelir İdaresi Başkanlığı, Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin taslağını yayınladı. Buna göre; yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye çıkartılacak.


Advertisement