Milletvekili Aydemir'den 'Yunus Kaya ' Önerisi - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir'den 'Yunus Kaya ' Önerisi

Milletvekili Aydemir\'den \'Yunus Kaya \' Önerisi

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek ‘Erzurum Kültür Sokağı’ Projesine Erzurumlu Din alimi, Kanaat önderi, mütefekkir Yunus Kaya Hocaefendi adının verilmesini önerdi.

18.11.2016 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 'Erzurum Kültür Sokağı' Projesine Erzurumlu Din alimi, Kanaat önderi, mütefekkir Yunus Kaya Hocaefendi adının verilmesini önerdi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuşan Komisyon üyesi Milletvekili Aydemir 'Erzurum Kültür Sokağı' Projesi için Bakan Veysel Eroğlu'nun şahsında AK Parti Hükümetine minnettar olduklarını kaydetti.

"Erzurum'a taşınan heyecan"

Bütçe görüşmelerinde 'Erzurum Kültür Sokağı Projesi'ni değerlendiren ve bu yatırımın Erzurum'a taşıdığı heyecanı ifade eden Milletvekili Aydemir, "Bakanlar Kurulunun 2009 yılında Resmi gazetede yayımlanarak Erzurum Nene Hatun Tarihi Milli Parkı adını alan sadece bu park şehrin tanıtımını değil turizm gelirlerine de katkıda bulunacak hale gelebilir. Özellikle Bakanlık sunumunda yer alan 'Erzurum kültür sokağı' projesi bizde müthiş bir sürur oluşturdu, Allah razı olsun." dedi.

'Projenin adı Yunus Kaya olmalı'

Projeye İslam Alimi Yunus Kaya isminin verilmesini öneren Milletvekili Aydemir, "Atatürk Üniversitesinden emekli bir hocamız, çok yetkin, çok nitelikli bir kültür adamı, aynı zamanda doğa aşığı bir isim. Geçtiğimiz yıl seksen dokuz yaşında vefat etti, Erzurum'da herkes bilir, kanaat önderi özel bir isimdi Yunus Kaya Hocaefendi. Bu sokağa özellikle onun isminin verilmesini hassaten burada rica ediyorum. Çok çok özel olur. Bir araştırma yaptığınızda Erzurum'da bunun kabul göreceğini de ben biliyorum." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir'den 'Yunus Kaya ' Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement