Milletvekili Aydemir: 'Fetö ve İblisbaşı Truva Atıdır' - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Aydemir: 'Fetö ve İblisbaşı Truva Atıdır'

Milletvekili Aydemir: \'Fetö ve İblisbaşı Truva Atıdır\'

FETÖ örgütünün toplumu aldatma emeli içinde her türlü dessaslığa soyunduğu, hain emelleri için iftira ve bühtanlarla algı oluşturmaya çalıştığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, FETÖ mensuplarını Truva atına benzettiAK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘FETÖ terör örgütünün göz...

23.11.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ örgütünün toplumu aldatma emeli içinde her türlü dessaslığa soyunduğu, hain emelleri için iftira ve bühtanlarla algı oluşturmaya çalıştığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, FETÖ mensuplarını Truva atına benzetti

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'FETÖ terör örgütünün göz diktiği, bin bir hileyle kuşattığı yargının büyük bir dirayetle bu hukuk cübbeli eşkıyalardan temizlenmesi hususunda Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'ın sergilediği dirayeti taktirle karşılıyoruz.' dedi.

AYDEMİR'DEN 'ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR' VURGUSU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda adalet Bakanlığı 2017 Bütçesi üzerinde değerlendirme yapan, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Siyasetin, 'Adalet Mülkün Temelidir' anlayışı üzerine bina edildiğini söyledi.

AYDEMİR ADALET KAVRAMINI TARİF ETTİ

'Adalet mefhumu o kadar özel, o kadar mübarek ki kulağa geldiğinde hak gibi yüksek bir kavramı tedai ettiriyor. Zaten öyle olduğu içindir ki her türlü mülkü onun üzerine bina ediyoruz, onsuz mülkün ayakta kalma şansı yok.' diyen Milletvekili Aydemir, ' Adalet Bakanlığı devletimiz için, milletimiz için en hayati kurumların başında geliyor. Çalışma arkadaşlarınızın birçoğunu biliyoruz, tanıyoruz; yetkin, nitelikli bir ekibiniz var. Aslında örtülü bir aforizmayla başladım Hazreti Ömer Efendimiz'e ait. "Adalet mülkün temelidir." berceste özdeyişi… Ne mutlu bu hal üzere hayatını şekillendirenlere. AK davanın bir mensubu olarak iftiharla söyleyebiliyorum ki on dört yıldır bu hal üzere siyasetimizi tanzim ediyoruz, bulunduğumuz pozisyonları dizayn ediyoruz. " dedi.

MİLLİ İRADE VE HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR GERÇEĞİ

Konuşmasında, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." Gerçeğini paylaşan Milletvekili Aydemir, '

Dahası, kimileri için sadece istismar mevzusu edilen, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir." umdesi bir başka dayanak noktamız, miyarımız, ölçümüz. Öyle olduğu içindir ki 15 Temmuz milli kıyam yaklaşımı bütün haşmetiyle ortaya çıkmış, milletle bütünleşen lider ve siyaset anlayışı bütün bir cihana "Millet, hem nasıl milletmişiz, gelmişiz cihana milliyet nedir, öğretmişiz." tespitini ezberletmiştir. Efendim, özetlersek, millet adına adalet dağıtmak hak ve yetkisine sahip mahkemelerimizde bir şeref levhası olarak asılı duran "Adalet mülkün temelidir." ifadesi, hukukun yegane iradesi olarak tecelli ettiği müddetçe devletin zeval bulması mümkün değildir.

Bizim yönetim anlayışımız da bunu havidir. Milyar kere milyar bu hale şükrediyoruz. ' değerlendirmesinde bulundu.

MİLLİ İRADE TEMSİLİ VE ADALET

TBMM odağında Milli İrade temsiline vurgu yapan Milletvekili Aydemir, 'Bu noktada kayda geçelim ki, bizler yani milletvekilleri milletin iradesini temsil vazifesi üzere yasama görevimizi yapıyoruz. Aynı hal, mahkemeler için de geçerlidir. Milli iradenin tecelligahı şu mabetten çıkan yasalar ve vicdanlar doğrultusunda karar verecekler. Üzerlerinde vesayet olmadan, baskı olmadan, cebir olmadan, devletin hukuk devleti olma halidir bu. Adaletin kesin tecelli halidir. Bunun aksi ise kaostur efendim. Hakimin, adına karar verdiği millet iradesini bir yana bırakarak başka iradelerin emri altına girmesi, talimatına tabi olması, uzaktan kumandayla yönetilmesi, karar dosyalarının okyanus ötelerine taşınması maalesef kaosun, hukuksuzluğun, kanunsuzluğun acı veren, hüzün veren göstergeleridir. Tam da burada bir takdir hissi ifadesinin yeridir öyleyse. ' diye konuştu.

ADALET BAKANLIĞININ FETÖ İLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIĞI

Adalet Bakanlığının FETÖ ile mücadelede tarihi bir dirayet sergilediğine işaret eden Milletvekili Aydemir, 'FETÖ terör örgütünün göz diktiği, bin bir hileyle kuşattığı yargının büyük bir dirayetle bu hukuk cübbeli eşkıyalardan temizlenmesi hususunda Bakanlığımızın sergilediği dirayeti taktirle karşılıyoruz. Bakanlığımıza ve HSYK'ya milletin beka davası olan bu kutlu mücadelesinde başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah. Bu tablonun tekrarlanmaması için hepimizin el ele, omuz omuza, yürek yüreğe vermemiz gerekiyor. AK kadrolar bu şuurla tüm demokrasi sevdalılarını hep samimiyetle kucaklamıştır, kucaklamaya da devam edecektir. ' dedi.

AYDEMİR: FETÖ TRUVA ATIDIR

Konuşmasında FETÖ örgütünün toplumu aldatma emeli içinde her türlü dessaslığa soyunduğu, hain emelleri için iftira ve bühtanlarla algı oluşturmaya çalıştığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, FETÖ mensuplarını Truva atına benzetti ve Fuzuli'nin bu tip sahtekarları tarif eden bir beytini Komisyon üyeleriyle paylaştı.

AYDEMİR'DEN FUZULİ ÖRNEĞİ

Milletvekili Aydemir, 'Burada kimilerinin italiklediği bir hale, ayrıntıya girmeden bizi ifade eden bir üstadın tespitiyle cevap vermek isterim. Fuzuli'den, büyük divan şairimizden... Muhteşem bir beyti var, diyor ki: "Kabe ihramına zahit dediler, bel bağladı. Eyledim tahkik, anun bağlandığı zünnar imiş." Zünnar malumdur ki keşişlerin bellerine bağladığı urgandır. Aslında söyleyenden ise dinleyen arif olsa gerek. Ne ki yine de bir küçük izah mevzuyu daha netleştirecek. Tarihimiz çok hainler görmüştür. Kabe ihramına bürünüp zünnarla amel etmişlerdir bunlar. Lawrenceler, Lawrence'e rahmet okutan nevzuhür Lawrenceler. İşte Fuzuli de devrinde bunlardan yana dertlenmiş ki halini bu beyitlere dökmüş. Öyleyse her vakit "iblisbaşı" diye tarif ettiğimiz FETÖ liderini ve yapılanmasını da bu kabilden görelim. Olanı biteni hak miyarına vurup, geçmiş yaşanmışlıkları bu zaviyeden ele alalım ve Değerli Bakanımızın çok yerinde vurgusuyla "Biz bilmiyorduk, aldattılar…" Her halleriyle aşikar oldular. Artık, biliniyorlar, öyleyse aldanmayın. ' dedi.

AK LİDERİN TARİHİ UYARILARI

FETÖ hainlerinin Adalet mekanizmasını ele geçirmek için her türlü hileye ve dessaslığa başvurduğunu belirten Milletvekili Aydemir Cumhurbaşkanının üstün basiretiyle bu tehlikeye karşı toplumu defalarca uyardığını bildirdi.

Aydemir, ' 'Ve şaşmaz tespit: Hiçbir hakaret ve aşağılama kelimesinin karşılayamayacağı düşüklükteki FETÖ mensupları ve iblisbaşının ele geçirmeye çalıştığı, bozmaya uğraştığı ilk unsur adalet ve yargı sistemimiz olmuştur. İblisbaşı ve onun hempaları yıllarca bu ülkede bir mazlum rolü içinde ve hakkaniyet kisvesiyle yalnızca insanlara hizmet ediyormuş görüntüsü verdiler. İnsanımızın iyi niyet ve merhametini suistimal ederek mali güç sağladılar. Zarar vermeyen, hizmete amade bir grup gibi kendilerini sundular, takdim ettiler. Ne ki, öyle değildi. 15 Temmuzda milli iradenin önderliğini yapan Sayın Cumhurbaşkanımız 17-25 Aralık kumpaslarının ardından defalarca bu güruhun devleti ele geçirmeye çalışan bir hainler çetesi olduğunu vurguladı. Bazı kesimler bu uyarıya dikkat kesilmeyip siyasi hesapları öne çıkararak bu gerçeği görmediler. ' kaydını düştü.

'FETÖ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ ÇALDI'

FETÖ'nün ülkenin geleceğini ipotek altına almak, gençlerin geleceğini karartmak adına her türlü hileyi yaptığına işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Oysa, onlar, bu ihanet şebekesi ve onun elebaşısı iblis, çocuklarımızın geleceğini çalıyordu. Memur sınav sorularını ihanet ortaklarına dağıtıyor, üniversite giriş sınavı anahtarlarını şerikleriyle üleşiyorlardı. Devletin dirliğini bozmak, milletin birlik ve bütünlüğünü çözmek, vatanın bölünmezliğini sona erdirmek adına sinsi bir plan bu şeref yoksunlarınca uygulamaya konulmuş, askeriyeden adalete, sağlıktan eğitime, turizmden ekonomiye, spordan sanata kadar hayatın hemen her alanında milli iradeye ipotek koyma girişimi sürdürülüyordu. AK önder defalarca ve defalarca uyardı herkesi. ' dedi.

15 TEMMUZ YENİDEN DİRİLİŞ İKLİMİ

Komisyonundaki konuşmasının son bölümünde, 'Ve 15 Temmuz… ve yeniden diriliş iklimi. Herkesin gerçekle yüzleştiği vakit. ' tanımlamasını yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Milli iradenin saflarına şeytan girmesini engelleyecek şekilde, omuz omuza, yürek yüreğe duruşu ortaya çıkardı ki, ülkeyi ele geçirmek isteyenler hücre hücre milli bünyeye sızmak emelindedirler. Mütedeyyin görünüşleri altında milli iradeye karşı müthiş bir öfkeleri vardır ve hepsinin belinde zünnar bağlıdır ve hepsi birer Truva atıdır. Şükürler, binlerce şükürler olsun ki 15 Temmuzda, atmosferimiz olan milli iman içinde, milli irade bu ihanete dur demiş, hainler güruhu önünde milli bir set çekerek, dünya tarihinde emsali kaydedilmemiş bir diriliş destanını küresel hafızaya belletmiştir. ' ifadelerine yer verdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Aydemir: 'Fetö ve İblisbaşı Truva Atıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement