Milletvekili Ercoşkun, Komisyon Başkanı Seçildi - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Ercoşkun, Komisyon Başkanı Seçildi

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi komisyon başkanı seçildiğini duyurdu.

22.02.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi komisyon başkanı seçildiğini duyurdu.

Ercoşkun, partisinin Bolu il binasında düzenlenen basın toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev yapan dış komisyonlardan biri olan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi komisyonunun 10 Şubat tarihinde yapılan toplantısında oy birliğiyle komisyon başkanı seçildiğini söyledi.

Böylesine önemli bir göreve seçilmekten çok büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Ercoşkun, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi hakkında bilgiler verdi.

Ercoşkun, asamblenin, Avrupa Birliği'ne üye 28 ülke, Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu ülkeleri ile Avrupa kıtasında bulunan ve AB'ye üye olmayan ülkelerinde katılımıyla toplam 42 ülkeden 300'e yakın parlamenterden oluştuğunu ifade ederek, "Genel Sekreterliği Barcelona'da ayrı bir birim olarak çalışıyor. Parlamenter asamblenin de dönem başkanlıkları söz konusu oluyor. Bir kuzeyden yani AB tarafından bir de güneyden olmak şartıyla 2 ülke başkanlık yapıyor. Şu anki dönem başkanımız AB'nin kendisi ve Portekiz. Diğer taraftan da Fas ve Ürdün dönem başkanlıklarını devam ettiriyor. 5 komite ile faaliyetler yapılıyor" diye konuştu.

Geçtiğimiz 4 yıl olduğu gibi bu dönem de bu asamble içinde aktif görev yapacağını anlatan Ercoşkun, "İnşallah geçtiğimiz 4 yıl yaptığımız gibi, özellikle Arap Baharı öncesinde geçmişte bir barış gölü olarak nitelendirilen Akdeniz havzasındaki, ki dünyada da ekonomik anlamda dünya ticaretinin neredeyse yüzde 60'ına hitap eden bu coğrafyada oluşan bir birlikte hem ülkemizin tanıtımını Türkiye'nin temsilini diğer taraftan da hem Türkiye'nin hem de Bolu'nun kültür ve turizm noktasındaki elçiliğini yapma konusunda gayret göstermeye çalışacağım" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Ercoşkun, Komisyon Başkanı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement