ABD: Yeni Hükümetle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

ABD: Yeni Hükümetle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, genel seçimlerinin ardından yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

08.06.2015 21:24  Güncelleme: 22:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Jeff Rathke, Türkiye'de yapılan milletvekili genel seçimlerinin ardından yeni parlamento ve hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini açıkladı.

KATILIMDAN DOLAYI KUTLADI

Rathke, günlük basın toplantısında, Türk halkını, milletvekili seçimlerindeki katılımından dolayı kutladıklarını belirtti.

"GELECEKTEKİ HÜKÜMETLE ÇALIŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Resmi sonuçları önümüzdeki günlerde duyurulacak olsa da seçimlerin, seçme hakkını kullanan 50 milyondan fazla vatandaşın istekleri ile Türk demokrasisinin gücünü yansıttığını vurgulayan Rathke, "ABD olarak yeni seçilmiş parlamento ve gelecekteki hükümetle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye'nin dostu ve NATO müttefiki olarak, yakından siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini sürdürme taahhüdünde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

'TEK BAŞINA İKTİDAR' SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Seçim sonuçlarından AK Parti'nin tek başına hükümet kuramayacağının görüldüğü belirtilerek, bunun bölgesel ve diğer konularda Ankara ile Washington hattındaki işbirliğini nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Rathke, bu konuda yorum yapmayacağını dile getirdi.

"YENİ HÜKÜMETLE YAKINDAN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Rathke, "Açık olan şu ki Türkiye bir NATO müttefiki. ABD, Türkiye ile güçlü bir ilişkiye sahip ve Türkiye ve kurulacak yeni hükümetle yakından çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ SÜRDÜRÜLECEK"

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye ile "yakından siyasi, ekonomik ve güvenlik işbirliğini sürdüreceğini" kaydetti.

ABD: Yeni Hükümetle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD: Yeni Hükümetle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (71)

  • gercekler: 10 seçimdir kaybeden bahçeli utanmadan ilk seçimine giren Davutoğlu na istifa etmesi gerekir dedi şeyimle güldüm ezige. ... anca hdp kadar vekil çıkartan ve akp nin yarısı kadar bile oy alamayan mhp 13 41 Yanıtla
  • MOSAD: NE MUTLU KÜRDÜM DIYENE 8 45 Yanıtla
  • Ali : Erken secim olsa bir an once.. Yanlisdan donsek..Iyi gaza geldik . Kandirildik.. By Sefer suphesiz AKP !!! 28 22 Yanıtla
  • önder: az kancik degilsin amerika! 45 2 Yanıtla
  • cCc_ak_cCc: Oylar erken seçimde ak partiye 22 25 Yanıtla
  • kelkitli: inşallah ülke batar nankör köpekler ERDOĞAN in büyüklüğünü anlarlar 36 10 Yanıtla
  • Anti AKP: Türkiye ve Ortadoğu AKP belasından Kurtuldu 18 23 Yanıtla
  • Bilal GEZEN: Kullanabilecekleri ve işide karşı savaşa sokabilecekleri kukla hükümeti aç köpekler gibi bekliyorlar. 34 5 Yanıtla
  • hakan: Tabi ak parti size uşaklık etmiyodu 26 13 Yanıtla
  • darbeli: AKP Yİ COK ARİCAKSINIZ CHP MHP HDP YE OY VERMİŞ VE PKK YI MECLİSE SOKMUŞTUR ŞEHİTLERİN RUHUNU SADECE Bİ ERDOGAN DÜŞMANLIGI O GİTSİN DİYE İSTANBUL İZMİR DE BOM BA PATLATAN ŞEREFSİZLERİ MELİSE SOKTUNUZ Bİ KOLLARI DA KANDİLDE TSK NEDEN VAR O ZAMAN NE SAÇMA AMERİKA BİZİ SÖMÜRMEK İÇİN TEBRİK ETMEYİ BEKLİYOR :) 32 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement