Milletvekili Ilıcalı'dan Doğalgaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Ilıcalı'dan Doğalgaz Açıklaması

Milletvekili Ilıcalı\'dan Doğalgaz Açıklaması

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ucuz doğalgaz konusunda açıklamada bulundu.

12.11.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, ucuz doğalgaz konusunda açıklamada bulundu.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Ilıcalı, "Bölgemizi ilgilendiren ve son günlerde sık sık gündeme gelen doğalgaz indirimi hususunda, TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğum konuşmamın, bazı basın kuruluşları tarafından yanlış değerlendirildiğini üzülerek görmem neticesinde bu bilgilendirmeyi yapmayı, yaşanan yanlış anlaşılmayı düzelterek kamuoyunu bilgilendirmeyi zorunlu gördüm" dedi.

"Bazı haber sitelerinde, "Mustafa Ilıcalı'nın doğalgaz çıkışı 'Hayal kırıklığı' yaşattı" "Ilıcalı'dan şaşırtan doğalgaz çıkışı..." gibi başlıklarla verilen haberlerde, Gümüşhane ve Bayburt için uygulandığı öne sürülen doğalgaz indiriminden sanki Erzurum'un faydalanmasını istemediğim şeklinde açıklamalar yapılmıştır" diyen Milletvekili Mustafa Ilıcalı, "Gerek 22. Dönem Milletvekili olduğum dönemde gerekse 26. Dönem Milletvekili olduğum dönemde her zaman Erzurum'un menfaatlerini ön plana çıkartmayı, başta istihdam olmak üzere ulaşımdan turizme, tarımdan hayvancılığa kadar tüm sektörlerde Erzurum için yeni imkanların oluşması için mücadele vermeye özen gösterdim. Bu şekilde çalışmalar yürütürken hakkımda çıkan ve gerçekleri yansıtmayan haberleri görmenin üzüntüsünü sizlerle paylaşmak istedim. 2016 yılında özellikle yerel basında da yer aldığı üzere, Erzurum'da yaşanan hava kirliliğini önlemek adına bölgeye doğalgaz indiriminin uygulanması gerektiğini dile getirmiştim. Bu konuda hazırladığım raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız başta olmak üzere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve ilgili diğer bakanlarımız ile paylaşarak konunun önemine dikkat çekmeye çalışmıştım.Hatta 2016 yılı kasım ayında gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde AK Parti Gurubu adına yapmış olduğum konuşmamda bu konuyu TBMM Genel Kurulunda gündeme getirerek doğalgaz indiriminin mutlak suretle uygulanması gerektiğine vurgu yapmıştım" diye konuştu.

Geçen hafta TBMM Genel Kurulunda konu hakkında yapmış olduğu konuşmanın yanlış aks ettirildiğini söyleyen Ilıcalı, şöyle konuştu:

"Bayburt ve Gümüşhane için uygulandığı öne sürülen doğalgaz indiriminin, basında yer bulduğu gibi aslında tüketiciye yansıyan bir yönünün olmadığını, hali hazırda Erzurum için uygulanan metreküp birim fiyatının Gümüşhane ve Bayburt'tan daha düşük olduğunu vurgulamaya çalıştım. Hatta konuşmamın sonunda böyle bir şey olması halinde Erzurum Milletvekili olarak en başta konunun takipçisi olacağımı da belirttim. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştirilen ve ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştığımız 9 Kasım 2017 tarihli toplantıda bu konuyu tekrara gündeme getirdim. Erzurum Milletvekillerimiz ile birlikte toplam 52 milletvekilinin katıldığı toplantıda söz alarak, özellikle soğuk ve istihdam sorunları nedeniyle bölgemizin sürekli göç verdiğine dikkat çektim. Yaşanan bu göçün önlenmesi için bölgenin potansiyeli olan tarım ve hayvancılığın güçlendirilmesi gerektiğini bu itibarla çiftçilerimizin hali hazırda yaşadığı ödeme güçlüğüne bir kolaylık getirilmesi gerektiğine vurgu yaptım. Bu itibarla çiftçilerimiz için borç erteleme ve yeniden yapılandırma konusunun önemli olduğunu belirttim.

Aynı şekilde yaşanan yoğun kış şartları nedeniyle bölgenin daha farklı ele alınması gerektiğine, özellikle katı yakıtlar nedeniyle yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgaz kullanımın bölgede teşvik edilmesi gerektiğine işaret ettim.

Bölgenin diğer bir önemli konusu olan ve adaylığımızın gerçekleşmesi halinde bölgeye gelecek özellikle kamusal yatırımlar sayesinde büyük bir rahatlamanın yaşanmasına vesile olacak 2026 Kış Olimpiyatları adaylığımızı konu edindim. Adaylık sürecinin yaklaştığını belirterek ilgili kurum ve kuruluşlara çalışmaların başlatılması için Cumhurbaşkanımızın vereceği talimatın önemli olduğunu dile getirdim.

Yine aynı toplantıda, bölgemizin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan Cazibe Merkezleri programının önemine değinerek çalışmalara hız verilmesi gerektiğine işaret ettim.

Erzurum'un hava kirliliğinin giderilmesine ve toplu ulaşım sisteminin gelişmesine katkı sağlayacak olan Erzurum tramvay projesi için verdiği destek için de teşekkürlerimi ileterek, bir an evvel ihale süreçlerinin başlamasının önemine değindim.

Değerli basın mensupları, konu hakkında gerçekleri yansıtmayan bu haberlerle ilgili olarak sizlerin aracılığı ile kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bu basın toplantısını yapmayı zorunlu gördüm" - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milletvekili Ilıcalı'dan Doğalgaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    01:29 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza; İskenderun ilçesi Numune Mahallesi'nde meydana geldi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu
    01:25 Gaziantep'te Yol Kenarında Silahla Öldürülen Kadın Bulundu

    Gaziantep-Nizip kara yolunun 11. kilometresinde bir kadının yol kenarında hareketsiz yattığını görenler durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri, kadının silahla öldürüldüğünü belirledi. Üzerinden kimlik çıkmayan kadının cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı
    01:20 Ankara Pursaklar'da çimento tankeri devrildi, o anlar kameraya yansıdı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın
    01:11 Ümraniye'de iş yerinde korkutan yangın

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, elektrik kontağından kaynaklandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.


Advertisement