Milletvekili Ilıcalı, Estonya Parlamentosu'nda Türkiye'nin Ulaştırma Alanındaki Başarısını Anlattı - Son Dakika
Yaşam

Milletvekili Ilıcalı, Estonya Parlamentosu'nda Türkiye'nin Ulaştırma Alanındaki Başarısını Anlattı

Milletvekili Ilıcalı, Estonya Parlamentosu\'nda Türkiye\'nin Ulaştırma Alanındaki Başarısını Anlattı

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı TBMM adına, Estonya’da gerçekleştirilen AB Ulaşım Politikaları Toplantısına katıldı.

23.09.2017 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı TBMM adına, Estonya'da gerçekleştirilen AB Ulaşım Politikaları Toplantısına katıldı. Toplantı da konuşan Ilıcalı, Türkiye'de son 15 yıl içerisinde gerçekleştirilen ulaşım projeleri konusunda açıklamalarda bulundu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına, Estonya'da gerçekleştirilen Avrupa Birliği Ulaşım Politikaları Toplantısına katıldı. Birçok ülkeden parlamenterlerin katılımıyla 3 oturum şeklinde Estonya Parlamentosunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Milletvekili Ilıcalı, Türkiye'nin son 15 yıl içerisinde ulaşım alanında önemli projelere imza attığını belirterek özellikle havacılık sektöründeki büyümeye dikkat çekti.

"AB Trafik Güvenliği Noktasında Bir Politika Oluşturmalı"

Avrupa Birliği ve Aday ülkeler Ulaştırma Politikaları Toplantısının 1. oturumunda söz alan Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Kıbrıs parlamenterinin Türkiye'ye olan muhalif tutumuna karşı "Türk olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Daha önceki konuşmacılar derin birlik, bağlantı, Avrupa'yı sevdirme ve iyi ilişkiler kurmaktan bahsetmişken ülkemizde son 15 yıl içerisinde çok önemli ulaşım projelerinin gerçekleştirildiğini belirtmek isterim. Çin'in Avrupa Birliği ile 2020 yılı için 800 milyar dolarlık bir ticaret hacmi hedefi varken bu bağlantılarda ülkemizin daha iyi değerlendirilmesini Kıbrıs Delegesinin söylediğinin tam tersine Türkiye'den en iyi şekilde istifade edilmesinin çok önemli olacağını düşünüyorum" dedi.

Sadece parlamenter olarak değil, 35 yıldır trafik güvenliği ile ilgilenen bilim insanı olarak Avrupa Birliği'nin trafik güvenliği konusunda da bir politika oluşturması gerektiğinin altını çizen Ilıcalı "Dünyada 1.2 milyon kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Saatte 158 kişi her 3 dakikada da bir çocuk ölüyor. Yaşanan kazalarla 518 Milyar dolarlık bir maliyet oluşuyor. Trafik güvenliği politikasını oluşturarak uygulamanın insanlık adına önemli bir gelişme olacağını düşünüyorum." şeklinde ifade etti.

"AB Trafik Güvenliğ Çalışmalarında Ülkemizden İstifade Etmeli"

Trafik güvenliği noktasında ülkemizde önemli çalışmaların yapıldığını vurgulayan Milletvekili Ilıcalı bu çalışmalardan Avrupa Birliği'nin istifade etmesi gerektiğini ifade ederek " Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğumuz bir proje ile trafik güvenliği konusunun bir devlet projesi olması gerektiği şeklindeki talebimizi ilettik. Burada da bu işin bir Avrupa Birliği projesi olarak sadece üye ülkelere değil, tüm dünyaya hitap etmesi gerektiğini düşünüyorum. ve son olarak da ülkemizdeki ulaştırma proje ve politikalarının Avrupa Birliği ile daha iyi ilişkilendirilmesini, trafik güvenliğiyle ilgili ülkemizde yapılan çalışmalardan Avrupa Birliğinin daha fazla istifade etmesini belirtiyorum" diye konuştu.

Ilıcalı, Türkiye'nin Havacılık Sektöründeki Başarısına Dikkatleri Çekti

Estonya Parlamentosunda gerçekleştirilen Avrupa Birliği Havacılık Stratejileri oturumunda da Türkiye adına önemli ulaşım projelerine değinen Milletvekili Ilıcalı, Havacılık sektöründe ülkemizde son 10 yılda gerçekleştirilen başarıya vurgu yaparak "Global ölçekte daha fazla ölçekli yolcu sayısını nasıl artırırız diye tartışılırken ülkemdeki havacılık sektörünün geldiği durumu değerli üyelerin dikkatine sunmak istiyorum. Uluslararası havacılıkta son 10 yılda büyüme rakamları yüzde 5 iken ülkemizde bu rakam yüzde 14'tür. Avrupa Birliği ülkelerinde yolculuk sayısı 3 kat artarken bizdeki artış 6 kattır. ve 10 yıl önce sadece Türk Hava Yolları ile 2 merkezden 26 noktaya uçuş yapılırken bugün 7 şirketle 7 merkezden 55 noktaya uçuş yapmaktayız" dedi.

Yapımı hızlı bir şekilde devam eden 3'üncü havalimanının tamamlanmasıyla Türkiye'nin Havacılık Sektöründe daha da büyüyeceğine değinen Ilıcalı "3'üncü havalimanımızın inşaatı tamamlandığı zaman dünyanın birinci havalimanı olacak ve ekonomiye 7 milyar Euro, istihdama da 2025 yılı için 250 bin civarında bir katkı sağlayacak. Ayrıca yolculuklarda havaalanlarının merkezleri doğuya kayarken Afrika, Asya ve Ortadoğu'dan tüm uçuşlar İstanbul üzerinden yapılacak. Bu manada 3'üncü havalimanımızın kapasitesinin de 200 milyon olduğunu belirtmek isterim. 150 Havayolu şirketi 350 noktaya uçuş yapacak. Böyle bir havacılık sektörümüz varken Avrupa Birliği'nin stratejisin de bunu değerlendirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ama önceki konuşmalarda havacılıkla ilgili haritalar konulurken bu kadar büyük bir potansiyelde olan, şuanda bile yolculuk sayıları açısından Avrupa'da 3'üncü olan Türkiye'ye yer verilmemesi üzücü" diye belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Avrupa Birliği Ulaşım Politikaları Toplantısının 3. oturumu olan Sürdürülebilir Ulaşım ve İnavasyon konusunda Türkiye'de gerçekleştirilen projeler hakkında bilgiler vererek, ülkemizin bu konudaki potansiyelini ve AB ile olan ilişkisinin insanlığa hizmet açısından önemine değindi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Milletvekili Ilıcalı, Estonya Parlamentosu'nda Türkiye'nin Ulaştırma Alanındaki Başarısını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı
    22:44 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazası: 3 ölü, 6 yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazanın nedeni henüz belirlenemezken, olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Siverek-Şanlıurfa karayolu uzun süre trafiğe kapandı.

  • Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı
    22:39 Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kazada, otomobil, hafif ticari araç ve motosiklet çarpıştı. Yaralılar Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazanın ardından kara yolunda ulaşım kısa süreliğine durdu, daha sonra tekrar açıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı
    21:46 Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü kazadan yeni görüntüler ortaya çıktı

    Türkiye'nin konuştuğu ölümlü kazayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Eyüpsultan'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan kazadan sonra, yazar Eylem Tok'un, 17 yaşındaki oğlu T.C'yi yurt dışına kaçırmak için nasıl bir koşuşturma yaşadığı yeni görüntülerle gözler önüne serildi.

  • Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu
    21:41 Adana'da Koruyucu Aileler ve Çocukları İftar Yemeğinde Buluştu

    Adana'da düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde koruyucu aileler ve çocuklar bir araya geldi. DAİMFED Başkanı Mustafa Karslıoğlu, etkinliği düzenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini ve koruyucu ailelere teşekkür etti. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise, bu kutsal faaliyete katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İftar programında çocuklarla eğlenceli oyunlar oynandı ve Hacivat ile Karagöz gösterisi yapıldı.

  • Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı
    21:39 Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi hizmete açıldı

    Şırnak Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Millet Kıraathanesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Kıraathanede Dengbej Evi, kütüphane, okuma, sergi ve toplantı salonları bulunuyor. Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yapıyı Beyaz Saray'a benzeterek, Şırnak halkının buraya Beyaz Saray dediğini söyledi. Yarka, gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve dijital gençlik merkezi yapacaklarını belirtti.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi
    21:07 Ordu İl Müftülüğü Üniversite Öğrencilerine İftar Programı Düzenledi

    Ordu İl Müftülüğü tarafından ildeki üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen iftar programına yaklaşık bin 500 öğrenci katıldı. Programda öğrencilere Osmanlı Devleti dönemi geleneği olan 'diş kiraları' dağıtıldı.

  • Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı
    21:01 Rize'de cenazeden dönenleri taşıyan taksinin bariyerlere çarpması sonucu 4 kişi yaralandı

    Rize'nin Uzunkaya mevkisinde O.S. idaresindeki bir taksi, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bariyerlere çarptı. Kazada, sürücü ve beraberindeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Taksinin içindekilerin, İyidere ilçesindeki bir cenazeden döndükleri belirtildi.


Advertisement