Milletvekili Işık Deprem Bölgesinde - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Işık Deprem Bölgesinde

Milletvekili Işık Deprem Bölgesinde

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, geçtiğimiz hafta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen merkeze bağlı Tüten, Sudurağı, Akpınar, Kutlugün, Bahçeköy, Kalecik ve Varto'ya bağlı Kayalık köylerinde...

24.09.2013 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Muş Milletvekili Faruk Işık, geçtiğimiz hafta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen merkeze bağlı Tüten, Sudurağı, Akpınar, Kutlugün, Bahçeköy, Kalecik ve Varto'ya bağlı Kayalık köylerinde incelemelerde bulundu.

Köy muhtarlarıyla bir araya gelen Işık ve beraberindekiler, daha sonra depremden etkilenen evlerde incelemelerde bulundular. Yapılan incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili Işık, hükümet olarak sürekli halkın içinde olduklarını, ancak afet gibi durumlarda sadece halkın yanında olmakla yetinmeyip, ivedi bir şekilde halkın sıkıntılarını çözmeye çalıştıklarını vurguladı. Işık, "Biz devlet olarak vatandaşın mağduriyetini göz önünde bulundurarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün depremde zarar gören 7 köyümüzü gezdik. Vatandaşımızın sorunlarını dinledik. Bazı köylerimizde sıkıntılar var. Bazı köylerimizde orta derecede sıkıntılar var. Ama en çok zarar gören köylerimiz Bahçeköy ve Varto ilçesine bağlı Kayalık köyümüzdür. Bundan sonra bize ve devletimize düşecek görev vali ve ilgili kuruluşlarla yapacağımız toplantının ardından gerekli kararları alıp vatandaşlarımızın sıkıntısını çözmek olacak. Ancak geçicide olsa bir hasar çalışması yapılmıştır. Ama bilahare tekrar çok sayıda artçılar meydana gelmiş. Daha önce yapılan geçici hasar tespitinde hasar görülmeyen bazı evlerde artçılarla birlikte hasar oluşmuştur. Bu da depremin doğal süreci içerisinde olabilecek hadiseler ve olaylardır. Ekiplerimiz tarafından köylerimizde yeniden hasar tespit çalışması yapılacaktır" dedi.

Özellikle Bahçeköy'de sıkıntı olduğunu vurgulayan AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, "Yaşanan artçılarla birlikte çok sayıda ev hasar görmüş ve oturulmaz hale gelmiştir. Ekiplerimiz bugün itibariyle yeni bir tespit yapacak. Yeni yapılacak bu tespitin ardından evleri hasar görün vatandaşlarımıza çadır temin edilecektir. Evi hasar gören vatandaşımızın evlerine girmemelerini tavsiye ediyorum. Ama evleri sağlam olanlar ise korkmasınlar evlerine girsinler. Çünkü bundan sonra yeniden ana deprem olma şansı yok. Bugüne kadar aldığımız bilgilere göre bu aşamada ikinci büyük bir depremin olması yönünde bir bilgi yok. En büyük sevincimiz bugüne kadar can kaybı olmamasıdır" ifadelerini kullandı.

Işık ve beraberindekiler, yaptıkları incelemelerin ardından bölgeden ayrıldılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Işık Deprem Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement