Milletvekili Kayıtları Sürüyor - Son Dakika
Politika

Milletvekili Kayıtları Sürüyor

Milletvekili Seçimi'nin ardından 26. Dönem Parlamentosu'nda kayıt işlemleri sürüyor.

06.11.2015 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekili Seçimi'nin ardından 26. Dönem Parlamentosu'nda kayıt işlemleri sürüyor.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Meclis Şeref Holü'nde kurulan merkeze oğlu Oğuzhan Filiz ve 2 yaşındaki torunu Hüseyin Filiz'le gelerek kayıt yaptırdı. Filiz'e rozetini oğlu Oğuzhan taktı.

Filiz, bugün çok mutlu olduğunu belirterek, "Meclis'te Çankırı'yı üçüncü defa temsil edeceğiz, üçüncü kez Çankırı için yemin edeceğiz. Çankırı'da aldığımız oyun bir anlamı var. Çankırı yüzde 70'e yakın bir oyla Türkiye derecesine girdi. Bu saatten sonra Çankırı bunun karşılığını yatırım olarak alacak. Memleketimize, milletimize ve başta Çankırımıza hayırlı olsun" dedi.

Meclis'in bu dönemde daha güzel hizmetler yapacağını vurgulayan Filiz, "Geçen dönem, Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyesiydim. Bu komisyonda, Türkiye'nin sanayileşmesine, dev enerji tesislerine, başta nükleer santrallere kavuşması ve enerji açığımızı kapatmak için gereken yasal tedbirleri alma konusunda, Meclis'teki komisyonlarda memleketime hizmet edeceğim" diye konuştu.

Torunu 2 yaşındaki Hüseyin Filiz'i gazetecilere tanıtan Filiz, "Onu da gelecek için hazırlıyoruz Allah'ın izniyle" dedi.

Filiz, gazetecilerin, "yeni Anayasa" ile ilgili sorusuna, "Bu elbise bu millete dar geliyor. Yeni Anayasa'ya ihtiyaç olduğu konusunda mutabakat var" yanıtını verdi.

Hüseyin Filiz, gazeteci ve Meclis çalışanlarına kaya tuzu ve yaren helvası ikram etti.

"Toplumun her kesimi 'istikrar' dedi"

Kayıt yaptıran AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş'a da rozetini bir basın mensubu taktı. Bu durumun basına verdikleri önemin bir göstergesi olduğuna işaret eden Pektaş, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının Türk milletine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Pektaş, "7 Haziran sonrası süreçte Türkiye'nin geldiği nokta milletimizi çok üzmüştü. Biz Anadolu'da bunu gördük. ve gerçekten toplumun her kesimi 'istikrar' dedi ve AK Parti açık ara seçimi kazandı. Gümüşhane'de daha önce 1 vekil çıkmıştı. Şu an, 3-0'lık bir netice. Kelkit adeta seçimin sembol şehri olmuştu. Kelkit'te de 4-0 net bir sonuç aldık. AK Parti yüzde 76, MHP yüzde 17 oy aldı Kelkit'ten" diye konuştu.

Bir gazetecinin seçim öncesi Kelkitli olma kavramının çok gündeme geldiğini ifade ederek değerlendirmesini sorulması üzerine de Pektaş, "Kelkit'in bu şekilde tartışılması bence iyi değildi. Ama netice itibariyle Kelkit'in gençleri, insanı Sayın Cumhurbaşkanımıza sahip çıktılar" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de kaydını yaptırdıktan sonra seçim sonuçlarının hayırlı olması dileğinde bulundu.

Seçmenin CHP'ye ana muhalefet görevi verdiğini hatırlatan Ekici, bu görevi yapıcı bir yaklaşım içinde yerine getireceklerini belirtti.

Ekici CHP kurultayına ilişkin sorular üzerine de olağan kurultay sürecinin başladığının altını çizerek, yasal sürecin tamamlanacağını kaydetti.

Ekici, seçim sonuçlarıyla ilgili ise "Beklenmeyen bir sonuç çıktı. İktidar partisi AKP de bu sonucu beklemiyordu. Halkımız tercihi bu yönde kullandı, hayırlı olsun diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

-"Teşekkür ediyoruz Sayın Bahçeli'ye"

AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir Meclis'e birlikte gelerek kayıtlarını yaptırdılar.

İşlemlerini tamamladıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Can, Kırıkkale'nin üç milletvekilinin de AK Partili olduğuna işaret ederek, bunun çok çalışmalarının ve teşkilattan gelen kişilerin aday gösterilmesinin bir sonucu olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin ilin üç milletvekilinin de AK Partili olmasına işaret ederek, "MHP'nin katkısı oldu mu?" sorusuna Can, "Allah razı olsun. Olmaz olur mu?" karşılığını verdi. Can, "7 Haziran'dan sonra yaşanan süreç, özellikle Sayın Devlet Bahçeli'nin tutumu, koalisyon görüşmelerindeki olumsuz tavrının ciddi etkisi oldu. O olmasaydı biraz zor olurdu. Bunu da kabul etmemiz gerekiyor. Teşekkür ediyoruz Sayın Bahçeli'ye" diye konuştu.

Beşinci günün sonunda kayıt yaptıran milletvekili sayısı 10 oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekili Kayıtları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.


Advertisement