Milletvekili Kinay'dan 'Engelliler Günü' Mesajı - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Kinay'dan 'Engelliler Günü' Mesajı

Milletvekili Kinay\'dan \'Engelliler Günü\' Mesajı

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 'Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

03.12.2013 12:37  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 'Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Engellilerin yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri için bir çok düzenlemeler yapıldığını kaydeden Kinay, "Engelli kardeşlerimiz on yıllar boyunca birçok zorluklarla karşılaşmıştır. Onları bilinçsizce toplumun dışına iten ilkel anlayış nedeniyle iktidarımız dönemine kadar, engelli vatandaşlarımız toplumla bütünleşememiştir. İmkanları nispetinde ve çevresindeki duyarlı insanların gayretleri sayesinde, kendi tercihleri olmayan bu durumun sebep olduğu zorlukların üstesinden gelmeye çalışmışlardır.Yıllarca ihmal edilen, sorunları görmezden gelinen ve karşılaştıkları insanların insafı muvacehesinde değer gören engelli vatandaşlarımızın hak ettikleri değeri bulabilmeleri adına birçok yenilikler getirilmiştir. Bu çerçevede; Anayasamızda engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık tanınması, evde bakım ücreti uygulaması, iş bulamayan engellilere bağlanan aylıkların artırılması, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanılması, kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı tanınması, engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamı için Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın yapılması, gibi birçok yeniliği engelli vatandaşlarımıza sunduk.Bununla birlikte Cumhuriyet tarihimizde ilk defa, engellilik alanında yaşanan sorunlara kapsamlı ve çağdaş çözümler içeren, 5378 sayılı Özürlüler Kanununu çıkardık; toplumsal alandaki duyarlılığın artması için söz konusu kanunun çıktığı 2005 yılını Özürlüler Yılı ilan ettik. Tabi ki; bu yapılanların da yeterli olmadığının farkındayız. Engelli vatandaşlarımız da diğer vatandaşlarımız gibi rahat ve müreffeh bir yaşam tarzına ulaşana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelli kardeşlerimize ithaf olunan bu gün vesilesi ile toplum olarak sorumlu davranmanın, hassasiyet göstermenin ve engellilik sorununun çözümüne katkıda bulunmanın daha fazla ön plana çıkarılması inancıyla, Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşlarımız ve tüm dünyadaki engelliler için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Kinay'dan 'Engelliler Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement