Milletvekili Öğüt'ten 'Tezekli' Eylem - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Öğüt'ten 'Tezekli' Eylem

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının Ardahan'dan geçtiğini, ancak doğalgazdan Ardahanlı'nın yararlanamadığını belirtt..

02.04.2011 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Bakü-Tiflis- Ceyhan boru hattının Ardahan'dan geçtiğini, ancak doğalgazdan Ardahanlı'nın yararlanamadığını belirterek, Hanak ilçesindeki BOTAŞ tesisleri önünde tezek yakarak eylem yaptı.

Partililerle birlikte, BTC boru hattının geçtiği Hanak ilçesindeki BOTAŞ tesisleri önüne gelen Öğüt, burada yaptığı açıklamada, 8 yıl önce bölgeden geçmeye başlayan söz konusu doğalgazla ilgili gerek hükümet ve gerekse de devlet yetkililerinden Ardahan'ın doğalgaza kavuşması için söz aldıklarını, ancak hala doğalgaz verilmediğini söyledi.

Bu durumun kendisini üzdüğünü ifade eden Öğüt, "Söz konusu doğalgazdan dolayı, 8 yıl önce 'siz merak etmeyin, size indirimli doğalgaz vereceğiz' dediler. Ben de halkı uyardım, boru hattının geçmesinde gerekli kolaylığın sağlanması için. Ama bugün halka karşı mahcup duruma düştüm. Çünkü hiçbir gelişme olmaması bizi derinden üzdü" dedi.

"Biz şimdi burada diyoruz ki doğalgaz bizim ilimizden geçerken neden bize doğalgaz vermiyorsunuz?" diye soran Öğüt, yaptığı araştırmada, kent merkezinin yüzde 50'sinin, köylerin ise tümünün sıfır kalorili tezekle eksi 40 derece soğuğa karşı ısınmaya çalıştığını tespit ettiğini savundu.

Bugünkü eyleminin hükümete son uyarısı olacağını ileri süren Öğüt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"21. yüzyılda, Avrupa Birliği'ne girmeye çalıştığımız bir dönemde bu durum utanç verici. Bu imkandan İstanbul'daki, Ankara'daki zengin yararlanacak, ama benim insanım mağdur olacak. 40 yıl Rus zulmü görmüş bu halkın, devletine, milletine bağlı kalmasına rağmen böyle bir haksızlıkla karşı karşıya kalmasına tahammül edemiyoruz. Bugün burada bir kez daha uyarı yapıyoruz. Eğer bize, sonbahara kadar doğalgaz verilmezse, köylülerimizle kazma kürek elimize alarak sınırlarımızdan geçen borudan doğalgaz alacağız. Sonuçta biz de insanız ilkel koşullarda yaşamak istemiyoruz."

Öğüt, konuşmasının ardından, BOTAŞ tesisleri önünde tezek yakarak, duruma tepki gösterdi.

Daha sonra kent merkezinde giden CHP Ardahan Milletvekili Öğüt, Halil Efendi Mahallesi'ndeki Ardahan Kalesi önüne gelerek, buradaki tezek yığınlarını basın mensuplarına gösterdi.

- ARDAHAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Öğüt'ten 'Tezekli' Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement