MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK,Malatya’ya Toplamda 2 bin 698 Hayvan Kapasiteli Projeler Programa Alındı - Son Dakika
Politika

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK,Malatya’ya Toplamda 2 bin 698 Hayvan Kapasiteli Projeler Programa Alındı

MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK,Malatya’ya Toplamda 2 bin 698 Hayvan Kapasiteli Projeler Programa Alındı

Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatya Merkez Alhanuşağı,Düzyol Ve Hisartepe Köylerindeki 30 Ailenin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Aracılığıyla 180 Baş Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Yapacağını Bildirdi.

27.11.2010 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Malatya merkez Alhanuşağı,Düzyol ve Hisartepe köylerindeki 30 ailenin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla 180 baş damızlık sığır yetiştiriciliği yapacağını bildirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak,Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Damızlık Sığır Yetiştiriciliği projesi kapsamında Malatya ilimizin merkez Alhanuşağı, Düzyol ve Hisartepe köylerinde yaşayan 30 aileye 180 baş sığır için ahır,işletme binası ve alet makinelere 465 bin 440 lira, Doğanşehir ilçesinin Gövdeli beldesi Tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığıyla da 100 aileye 400 baş süt sığırı için ise 1 milyon 27 bin 241 lira kredi destekleri verildiğini söyledi.

Ölmeztoprak,Doğanşehir ilçesinin Polat Beldesi Tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığıyla 50 aileye 200 baş süt sığırı, Doğanyol ilçe merkezi Tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığıyla 47 aileye 188 baş süt sığırı, Malatya merkez Tohma köyü tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığıyla 50 aileye 200 baş süt sığırı. Yeşilyurt merkez Kozluk ve Ortaköy köyleri tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığıyla 70 aileye 280 baş süt sığırı ve Yeşilyurt ilçesinin Aşağıköy ilçe merkezi tarımsal kalkınma kooperatifi aracılığıyla 50 aileye 1250 baş damızlık koyun projesinin de programa alındığını ifade etti.

Ölmeztoprak,Malatya'da bu yıl içerisinde proje çalışmaları devam eden kooperatiflerden 1448 büyükbaş hayvancılık ve bin 250 küçükbaş hayvan projesinin olduğunu ve bu projelerin amacının bölgenin hayvancılığını geliştirmek ve et fiyatlarını düşürmek olduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika MİLLETVEKİLİ ÖLMEZTOPRAK,Malatya’ya Toplamda 2 bin 698 Hayvan Kapasiteli Projeler Programa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement