Milletvekili Özen: "Bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli" - Son Dakika
Politika

Milletvekili Özen: "Bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli"

Milletvekili Özen: "Bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli"

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen, Türkiye'de muhalefet anlayışının, "İyi bir hizmet yapılsa da eleştirelim" mantığı üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli" eleştirisinde bulundu.

09.05.2020 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili Refik Özen, Türkiye'de muhalefet anlayışının, "İyi bir hizmet yapılsa da eleştirelim" mantığı üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli" eleştirisinde bulundu.

Yaklaşık 2 aydır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu irade, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile sağlık çalışanlarının olağanüstü gayretleriyle Türkiye'nin çok başarılı bir mücadele yürüttüğünü ve bu mücadelenin dünyada örnek gösterildiğini dile getiren Özen, ancak muhalefetin bu sürecin iyi yönetilmesinden çok memnun olmadığını dile getirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in "Saray rejiminin, Saray düzeninin sonu geliyor. O son, Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaların, bütün bu liyakatsizliklerin sonunu getirecek" sözleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır" sözlerini anımsatan Özen,"Şu bir gerçek ki rahmetli Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ortak kaderi bu milletin adamları olmalarıdır. Birini şehit eden bu zihniyete sahip o dönemin köpekleri Türk demokrasi tarihine maalesef kara bir leke sürdüler. O dönem kendi adamına sahip çıkamayan bu millet senelerce bunun acısın yaşamıştı. Şimdi yine kendi içinden çıkan bir milletin adamına bu millet nasıl sahip çıkılacağın 15 Temmuz gecesi gösterdi" dedi.

"Bilinç altındaki düşüncelerini zaman zaman ortaya koymaya çalışan bu muhalefet zihniyetine küçük bir tavsiyemiz, milletin bu iradesini bir daha test etmesinler deriz. Yazık olur" diyen özen, milletin 18 yıldır bu muhalefet anlayışına en güzel dersi sandıkta verdiğini vermeye devam edeceğini aktardı. Türkiye'nin kaliteli bir muhalefet anlayışına ihtiyacı olduğunu anlatan özen, "Çünkü bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli. Yani virüsü hamdolsun atlatıyoruz inşallah en kısa sürede de temizleyeceğiz ama virüsten tehlikeli bu muhalefet anlayışını nasıl temizleyeceğiz onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.

Şehir hastaneleri

Muhalefetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "en büyük hayalim" dediği şehir hastaneleri projesini de sürekli eleştirdiğini dile getiren Özen, şunları söyledi: "Ancak başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere onun peşindeki zihniyet, sürekli eleştirdikleri şehir hastanelerini bugün gelinen noktada eleştirmediklerini iddia edecek düzeydeler. Sağlık alanında ABD, İtalya, Fransa, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşanan tabloları hep beraber görüyoruz. Tırlar içinde cesetler bulundu, toplu mezarlar kazıldı. 'Dünya devi' olarak nitelendirilen ülkelerin ne kadar aciz duruma düştüğünü gözlemliyoruz. Hamdolsun Türkiye'de bunların hiçbiri yaşanmadı."

Yerlilik vurgusu

Refik Özen, salgın sonrası yeni bir sürece girildiğini, savunma sanayii alanında yüzde 75 oranında yerlilik oranını yakalayan Türkiye'nin sağlık sektöründe de inanılmaz işler başardığını aktararak, "14 günlük bir çalışma süreciyle solunum cihazlarını üretip dünyaya sunabilen bir potansiyele, bilgi birikimine sahibiz. Bizim tıbbi cihazlar, ilaç ve serum konusunda da yerlilik konusunda savunma sanayiinde olduğu gibi üst seviyelere çıkmamız lazım. Aşı ve ilaç konularında dışa bağımlılığımızı azaltıp yerlilik oranını arttırmalıyız. Cumhurbaşkanımız da bu konuda ısrarlı. Bu alanda da olumlu gelişmeler var" değerlendirmesinde bulundu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Özen: 'Bizdeki muhalefet anlayışı virüsten de tehlikeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar
    00:48 Afyonkarahisar Belediyesi'nde böcek skandalı: Prizlerin altına bile koymuşlar

    Yerel seçimlerde AK Parti'den CHP'ye geçen Afyonkarahisar'da çiçeği burnunda Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasının pek çok yerinde gizli kamera ve böcek bulunduğunu söyledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu
    00:24 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Fransa'da yoğun temaslarda bulundu

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Sosyalistler, Yeşiller ve Demokratlar (SOC) Grubu Başkanı Frank Schwabe'nin davetiyle Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel, grup toplantısına katıldı, üyelerle görüştü ve eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya geldi.

  • ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi
    00:23 ABD Başkanı Biden: Amcamı yamyamlar yedi

    ABD Başkanı Joe Biden, Pensilvanya'nın Scranton kentine yaptığı ziyarette İkinci Dünya Savaşı sırasında Pasifik harekâtında görev yapan amcasının savaş anıtını ziyaret etti. Biden, amcasının uçağının düşmesinin ardından Yeni Gine'de yamyamlar tarafından yenildiğini ima etti. Askeri kayıtlar ise uçağın Pasifik üzerinde kaybolduğunu gösteriyor.

  • İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması
    23:38 İstanbul'da Helikopter Destekli Huzur Uygulaması

    İstanbul'da polis ekipleri tarafından helikopter destekli olarak kent genelinde huzur uygulaması gerçekleştirildi. Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu başta olmak üzere birçok ilçede yapılan denetimlere, farklı şube müdürlüklerinden ekipler katıldı. Deniz polisi de Balat'tan botla denize açılarak uygulamaya destek verdi. Uygulama noktalarında araçlar detaylı arandı ve sürücü ve yolcuların GBT kontrolleri yapıldı. Narkotik köpeği ve polis helikopteri de uygulamaya katıldı.

  • Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı
    23:17 Alanya Belediye Başkanı borç listesi ve gelir gider dengesi afişi astı

    Alanya'da CHP'den seçilen belediye başkanı Osman Tarık Özçelik, belediye binasına borç listesi ve aylık gelir gider dengesi afişi astı. MHP ise cevap olarak aylık gelir gider dengesi afişini teşkilat binasına astı.

  • AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti
    23:13 AA Genel Müdürü: Gazze'de 2,3 milyon kişi yerinden edildi, 140 meslektaşımız hayatını kaybetti

    Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını ortaya koyan 'Kanıt' belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Gazze'de 2,3 milyon kişinin yerinden edildiğini ve 140 meslektaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

  • İngiltere'de İsrail'e silah satışına karşı protesto gösterisi düzenlendi
    22:58 İngiltere'de İsrail'e silah satışına karşı protesto gösterisi düzenlendi

    İngiltere'de Filistin'le dayanışma gösterisi düzenleyen yüzlerce gösterici, İsrail'e silah satışının durdurulması ve Gazze'de ateşkes çağrısı yaptı. Göstericiler, İngiltere Parlamentosu önündeki Parlamento Meydanı'nda toplandı. İşçi Partisi milletvekilleri Ribeiro-Addy ve Butler, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek hükümetin İsrail'e silah satışını durdurmasını istedi. Karşı eylem düzenleyen İsrail destekçisi bir kişi gözaltına alındı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvay-ı Milliye çıkışına Hamas'tan ilk sözler: Gurur duyduk
    22:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuvay-ı Milliye çıkışına Hamas'tan ilk sözler: Gurur duyduk

    Hamas Hareketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadan kısa bir süre sonra yazılı açıklama yaparak, Erdoğan'ın Filistin halkının özgürlük ve topraklarını kurtarma amacındaki mücadelesini takdirle karşıladıklarını belirtti. Hamas, Erdoğan'ın cesur açıklamalarının ve onurlu duruşunun, Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırdığını ifade etti.


Advertisement