Milletvekili Seçimlerine Doğru - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Seçimlerine Doğru

Sivas'tan 44, Elazığ'dan 67, Tokat'tan 47 Kişi AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı Olmak İçin Başvurdu.

15.03.2011 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'tan 44, Elazığ'dan 67, Tokat'tan 47 kişi AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için başvurdu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 12 Haziranda yapılacak genel seçimler için Sivas'tan 44 kişi partiye başvuruda bulundu. Bu dönem milletvekili olan Selami Uzun, Hamza Yerlikaya, Osman Kılıç ve Mustafa Açıkalın da yeniden milletvekili aday adaylığı için partiye başvurdu.

Sivas'ta 5 kadın siyasetçi de milletvekili aday adaylığı için AK Parti İl Teşkilatına başvuruda bulundu.

Adaylar içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan Selahattin Çimen, Eski Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığında başkan yardımcısı olarak görevinden istifa ederek aday adaylığını açıklayan Reyhan Gazel, Sivas Barosu Başkanlığı görevinden istifa eden Hilmi Bilgin de yer aldı.

Başvuruda bulunan kişiler arasında engelli olarak da Sivas Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Mehmet İmre bulunuyor.

-ELAZIĞ-

Elazığ'da da AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak üzere 67 kişi başvurdu.

Bu dönem AK Partide milletvekilliği yapan Necati Çetinkaya, Hamza Yanılmaz, Faruk Septioğlu ile Tahir Öztürk yeniden aday adaylığa başvurdu. Bir önceki dönemde AK Parti'den milletvekilliği yapmış Abdulbaki Türkoğlu, Zülfü Demirbağ, Şemsettin Murat ile daha önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış Hasan Belhan da başvuruda bulunan kişiler arasında bulunuyor.

Başvuran adaylar içinde akademisyen, öğretmen, mühendis ve kuyumcu meslek sahipleri bulunurken, listede iş adamları ile istifa eden bürokratlar göze çarpıyor. Bu isimleri ise doktor ve avukatlar takip ediyor.

AK Parti'den aday adaylığı için başvuranlar arasında daha önceki dönemlere göre kadın aday adaylarının fazlalığı dikkat çekiyor. Ev hanımları, işletmeci ve akademisyenler olmak üzere 6 kadın partiden milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Başvuruda bulunan kişiler arasında engelli olarak da Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Elazığ Şube Başkanı Ömer Çöteli de yer alıyor.

-TOKAT-

Tokat'ta AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için 47 kişi başvurdu.

Partiye milletvekili aday adaylığı için başvuran 47 kişiden 6'sının kadın olduğu öğrenildi.

Bu arada aday adaylığı için başvuran bir kişinin de engelli olduğu belirtildi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekili Seçimlerine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement