Milletvekili Taşkesenlioğlu: "Erzurum Pastadan Payını Alacak" - Son Dakika
Yaşam

Milletvekili Taşkesenlioğlu: "Erzurum Pastadan Payını Alacak"

Milletvekili Taşkesenlioğlu: "Erzurum Pastadan Payını Alacak"

“Erzurum Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi” kapsamında turizm firmaları ile toplantı gerçekleştirildi.

11.09.2017 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Erzurum Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi" kapsamında turizm firmaları ile toplantı gerçekleştirildi.

KUDAKA toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Sağlık Bakanlığı Turizm Daire Başkanı Mehmet Ali Aydın, Erzurum İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Akif Güler ve turizm firmalarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Sağlıkta Dönüşüm Programının katkılarının büyük olduğu belirtti. Türkiye'nin örnek ülke olduğunu vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Gelişmiş ülkeler arasında sağlık alanında rekabet eder seviyeye ulaşmıştır. Son 15 yılda yapılan sağlık yatırımları ve sistem uygulamaları ile Türkiye, bu alanda örnek alınacak bir ülke konumuna gelmiştir. Yapılan reformla ile sağlık sistemimiz 21. Yüzyıl vizyonuna uygun hale gelmiş, çalışmaların semereleri alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda ülkemize gelen yabancı hasta oranında ciddi artışlar gözlemlenmektedir. 2010 yılında 110 bin olan uluslararası hasta sayısı 2014 yılında 500 bin seviyelerine ulaşmıştır" dedi.

Erzurum pastadan payını alacak

Erzurum'un gelecek vaat ettiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, "Sağlık alanında yaşanan olumlu gelişmeler, Doğu'nun en önemli sağlık merkezi konumunda olan Erzurum için gelecek vaat etmektedir. Erzurum, termal turizm tesisleri, yatak kapasitesi, hastaneleri, teknik alt yapısı ve kadrosu ile Türkiye'nin en önemli sağlık merkezlerinden biridir. Bütün dallarda hizmet veren çok sayıda hastanenin bulunduğu Erzurum'da, sağlık kurumları teknolojik donanım ve nitelikli personel bakımından oldukça güçlüdür. Bölgenin en önemli hastaneleri burada bulunmaktadır. Şehir merkezi ve ilçelerde 1 Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 17 Devlet Hastanesi, 1 Üniversite Hastanesi, 1 Özel Hastane, 20 Toplum Sağlığı Merkezi ve 28 Aile Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Coğrafi olarak Erzurum, 3 ayrı ülkeye (İran-Gürcistan-Nahcivan) 300 km mesafesinde bulunmaktadır. Bu durum şehrimize Sağlık Turizmi açısından önemli bir avantaj sağlamaktadır" diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Milletvekili Taşkesenlioğlu: 'Erzurum Pastadan Payını Alacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement