Milletvekili Uslu, Abdal Musa Türbesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Uslu, Abdal Musa Türbesini Ziyaret Etti

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Abdal Musa Türbesini ziyaret etti.

28.08.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Abdal Musa Türbesini ziyaret etti.

Elmalı ilçesinin Tekke Mahallesi'ndeki türbe ve çevresinde incelemelerde bulunan Uslu, ilgililerden bilgi aldı.

Vatandaşlarla da sohbet eden Uslu, Antalya'nın tarım, turizm ve kültür şehri olduğunu belirtti.

Antalya'nın ilim ve irfan merkezi olduğunu anlatan Uslu, şöyle konuştu:

"Bu kentte aşk ve yiğitlik havzalarında yetişmiş kültür çekirdekleri ekmiş, kültür hazineleri biriktirmiş irfan sahibi erenleri, ozanları gönül dünyasında önemli izler bırakmıştır. Bugün Elmalı ilçemizin Tekke köyünde bulunan Abdal Musa Türbesini ziyaret ettik. Burası Anadolu inanç ve kültür coğrafyasında önemli bir merkez. Abdal Musa ve Kaygusuz türbeleri Batı Antalya'da, Tekeli yöresinde, Toroslar'ın zirvesinden, Akdeniz'e uzanan Sufi Yolu'nun önemli güzergahlarındandır."

Sufi Yolu Projesi'nin kültürel hazineyi koruma ve inanç turizmini destekleme açısından önemli olduğunu da kaydeden Uslu, şu bilgileri verdi:

"Sufi Yolu üzerinde bulunan Sinani Ümmi, Vahibi Ümmi, Niyazi Mısri, Eroğlu Nuri, Abdal Kafi, Bedir Hazretleri, Abdal Musa, Kaygusuz Abdal, yörük erenleri, Türkmen ozanları, irfan sahipleri 950 yıl önce bu coğrafyaya kültür çekirdekleri ekmişler. O çekirdekler, o tohumlar bugün birer ulu çınar. O çınarlarla bu topraklar bize vatan oldu. Onun için bu değerleri, kültür mirasını koruyacağız, anlatacağız ve büyüterek geleceğe taşıyacağız. Türbe ve civarında restorasyon ve yenileme çalışmalarına ihtiyaç var. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Bakanlığımız restorasyon projeleri üzerine çalışıyor. Proje çalışmaları bitince, uygulama çalışmalarına hızla geçilecek, türbe ve alan aslına uygun şekilde düzenlenecek."

Tekke Köyü Muhtarı Fehmi Durna ve köyde dedelik geleneği sürdüren Hüseyin Eriş'in bilgiler verdiği Uslu, Tekke köylüleri ile de sohbet edip, yatırım ve projeler konusunda açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Uslu, Abdal Musa Türbesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement