Milletvekili Uslu, Demirkapı Tüneli Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Uslu, Demirkapı Tüneli Çalışmalarını İnceledi

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İbradı ilçesinde yapımı devam eden Demirkapı Tüneli ve İbradı-Taşağıl bölünmüş yolu şantiyelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

25.09.2017 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, İbradı ilçesinde yapımı devam eden Demirkapı Tüneli ve İbradı- Taşağıl bölünmüş yolu şantiyelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Uslu'nun basın danışmanlığından yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerinin ardından konuşan Uslu, Antalya ile Konya arasında alternatif yol çalışmasında ve çift tüp olarak toplamı 10 kilometre olacak Demirkapı Tüneli'nde çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Tünel ve yol inşaatlarında 370 işçi ve mühendisin 24 saat esasıyla çalıştığını kaydeden Uslu, "Tünelin birinci 5 kilometrelik tüpünde delme işlemleri bitti, betonlama işlemlerinde de sona gelindi. İkinci 5 kilometrelik tünelin de 5 ayrı noktadan kazma işlemi devam ediyor ve 1,5 kilometrelik kısmı kazıldı." dedi.

Demirkapı Tüneli ile Akdeniz ve İç Anadolu'nun daha da yakınlaşacağını ifade eden Uslu, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tünelin girişi İç Anadolu, çıkışı Akdeniz Bölgesi. Kışın bir tarafta kar yağarken, diğer çıkışta güneşli ve sıcak hava hissedilebilecek. Tünelin girişi ve çıkışı arasında 8-10 derece sıcaklık farkı olduğundan, 5 dakikalık geçiş sürecinde iklim farklılığı hissedilecek. Filmlerde zaman tüneli ile başka zamanlara geçiş sahnelerini çok görürüz. Bu Demirkapı Tüneli ile çok kısa sürede İklim geçişlerini yaşayacağız. Demirkapı Tüneli adeta iklim tüneli."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Uslu, Demirkapı Tüneli Çalışmalarını İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement