Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin de Londra Vizesini Aldı - Son Dakika
Spor

Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin de Londra Vizesini Aldı

Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda temsil etmeye hak kazanan 6'ncı atlet olan Aslı Çakır Alptekin, Londra'da madalya için koşacağını söyledi.

03.08.2011 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'da düzenlenen Istvan Gyulai Memorial Grand Prix müsabakalarında 1500 metrede olimpiyat A barajını geçen ve şu ana kadar Türkiye'yi 2012 Londra Olimpiyatları'nda temsil etmeye hak kazanan 6'ncı atlet olan Aslı Çakır Alptekin, Londra'da madalya için koşacağını söyledi. Antrenmanlarını Kütahya ve Eskişehir'de sürdüren Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Alptekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atletizme 15 yıl önce Antalya'da başladığını söyledi.

Antalya Altınova İlköğretim Okulunda, beden eğitimi öğretmeni tarafından yapılan seçmede atletizm takımına alındığını, bu sporu daha sonra ortaokul ve lisede sürdürdüğünü belirten Alptekin, şöyle devam etti: "Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu (BESYO) kazandıktan sonra atletizme Kütahya'da devam ettim. Okuldan mezun olmama rağmen buradan ayrılmadım. 7-8 yıldır Kütahya'da çalışıyorum. Olimpiyat A barajını geçerek, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda 2000 metre engellide yarıştım.

Bunun ardından Almanya'nın başkenti Berlin'de dünya şampiyonasına katıldım. Geçen sene İspanya'da Avrupa şampiyonasında 5'inci oldum. Önümüzde Universiade ve dünya şampiyonası var. Bu turnuvalarda da başarılı olup gelecek yıl İngiltere'deki olimpiyatlarda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Pekin'de biraz amatördük. Git gide kendimizi geliştirdik. Şimdi tam anlamıyla profesyonel çalışıyoruz. Federasyonumuz, kulübümüz son derece büyük destek veriyor. Hazırlıklara şimdiden başladık, Londra'da madalya için koşacağım. "

-BARAJI GEÇEN 6 ATLETTEN İKİSİNİN ANTRENÖRÜ İHSAN ALPTEKİN-

Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ise Macaristan'daki müsabakalara dünyanın en iyi atletlerinin katıldığını vurguladı. Sporcusunun barajı geçeceğinden kuşkusu olmadığını ifade eden Alptekin, şöyle konuştu: "Londra Olimpiyatları bizim için hayal değil, hedefti. Bu hedef doğrultusunda ilerlemeye gayret ediyoruz. Spor Genel Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu ve Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü çok büyük destek verdi.

Aslı Çakır Alptekin, 4. 05. 53'lük derecesiyle ikinci olmayı başardı ve 4. 06 olan A barajını geçti. Olimpiyatlarda 1500 metrede yarışacak. Süreyya Ayhan Kop'tan sonra en güzel dereceleri Aslı Çakır Alptekin koşuyor. Hedefimiz olimpiyatlardan madalya getirmek. 4. 00 ve altında bir dereceye ulaşırsak, olimpiyatlarda madalya şansımızın yüzde 90 olduğunu düşünüyorum. 2009'da dünya şampiyonasında altın madalyanın 4. 04 ile alındığını göz önünde bulundurursak, bu Aslı için başarılamayacak bir iş değil. O, bunu yapacak güç ve tecrübeye sahip. "

Alptekin, ekip halinde profesyonelce çalıştıklarını dile getirerek, antrenörlüğünü üstlendiği bir diğer atlet Gülcan Mıngır'ın da 3000 metre engellide olimpiyat A barajını aştığını hatırlattı. Şu anda Türkiye'den barajı aşan 6 atletten ikisini kendisinin çalıştırdığını belirten Alptekin, şunları kaydetti: "Bu da bir ilktir. Herhangi bir antrenörün iki sporcusunun A barajını geçtiği görülmemiştir. Kütahya ve bizim için gurur vericidir. Bundan sonra da Halil Akkaş, Gülcan Mıngır, Aslı Çakır Alptekin gibi çok iyi atletlerin yetişebilmesi için sporcu altyapısı kuvvetli olan Kütahya'da bir tartan pist olması gerekiyor. "

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Atlet Aslı Çakır Alptekin de Londra Vizesini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement