"Milli Devlet Egemenlik ve Anayasalarımız" Konferansı - Son Dakika
Güncel

"Milli Devlet Egemenlik ve Anayasalarımız" Konferansı

"Milli Devlet Egemenlik ve Anayasalarımız" Konferansı

Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Anayasası'na göre egemenliklerin 4 esas üzerine yürütüldüğünü söyledi.

09.03.2013 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) Anayasası'na göre egemenliklerin 4 esas üzerine yürütüldüğünü söyledi.

Samsun Türk Ocağı'nın 2013 Bahar Dönemi Konferansı'na konuşmacı olarak katılan eski Devlet Bakanı Sami Somuncuoğlu, "Milli Devlet Egemenlik ve Anayasalarımız" konulu konferans verdi.

BM Anayasası'na göre yürütülen egemenliklerin 4 esas üzerine yürütüldüğünü belirten Somuncuoğlu, "Burada kabul edilen esaslar, devletler siyasi bakımdan birbirine eşittir. Devletler bağımsız varlıklardır. Sınırları ve toprakları kutsaldır, dokunulmazlıkları vardır. İçişlerine karışılamaz" dedi.

Dünya düzeninin egemenliklerden meydana geldiğini ifade eden Somuncuoğlu, "Bugün dünyada 7 milyar insan yaşıyor. Bu 7 milyar kitlenin milletler ailesine bölündüğünü ki, Türk milliyetçiliği bunu temel sayar. Milletler ailesine ayrılmıştır. Milletler şahsiyetleşmiş, kimlik sahibi olmuş, hayatın her alanında bir kumaşın dokusu gibi milletler bir telkiptir ve yaratanın kanunlarına göre milletler meydana geliyor. Onun için millete olgu denir. Asırlar içersinde oluyor. Bu milletlerin, milletler ailesinin kurduğu devletler egemenlikler düzeninde insanlık yürüyor" diye konuştu.

Konferansa Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof: Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, MHP İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri OMÜ öğretim üyeleri ve ülkücü gençler katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Milli Devlet Egemenlik ve Anayasalarımız' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement