Milli Eğitim Bakanı Özer, Kanada Senatosu Başkanı Furey ile görüştü - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kanada Senatosu Başkanı Furey ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Özer, Kanada Senatosu Başkanı Furey ile görüştü

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kanada Senatosu Başkanı George J. Furey'in yaptığı görüşmede iki ülkenin eğitim politikaları ele alındı.

22.09.2022 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kanada Senatosu Başkanı George J. Furey'in yaptığı görüşmede iki ülkenin eğitim politikaları ele alındı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Özer, Kanada Senatosu Başkanı Furey ve beraberindeki heyetle bir araya geldi, görüşmede iki ülke arasındaki eğitim politikaları ele alındı.

Son dönemde Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının attığı başarılı adımların birçok ülke tarafından yakından izlendiğini kaydeden Özer, eğitim sistemini daha ileri taşımak için eğitimde fırsat eşitliğinin, öğretmenlerin mesleki gelişiminin ve mesleki eğitimin güçlendirilmesi konularında çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Özer, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının bir yılda yüzde 78'den yüzde 93'e yükseltildiğini ve halk eğitim merkezlerinde verilen kurslarla her ay 1 milyon kişiye ulaşıldığını bildirerek, mesleki eğitimin güçlendirilmesi için yapılan yasal düzenlemeyle 160 bin olan çırak ve kalfa sayısının 780 bine çıkarıldığını söyledi.

Furey'den Türkiye'nin eğitim alanında attığı adımlara övgü

Furey ise Türkiye'nin fırsat eşitliği ve eğitimin modernleştirilmesi konularında yaptıklarının takdire şayan olduğunu ifade ederek, "Öğretmenler için eğitim süresini 44 saatten 192 saate çıkarmış olmanız gerçekten çok etkileyici." dedi.

Türkiye'nin eğitimle ilgili çalışmalarını derinlemesine öğrenmek ve ülkesindeki eğitim sistemine uygulamak istediklerini belirten Furey, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin sadece bir yıl içinde 160 bin çırak ve kalfadan 780 bin çırak ve kalfa sayısına ulaşması etkileyici bir başarı. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kanada'nın da bazı bölgelerinde zanaatkar eksikliği var. Bu durum okulumuz ya da öğretmenimiz olmadığından değil, bu konuyu yeterince gündeme getirmememizden kaynaklanıyor. Yeterince zanaatkar olmaması ekonomiler için sorun oluşturabiliyor. Benim bölgemde eğitim müfredatının günümüz şartlarına uygun olmaması nedeniyle sorunlar yaşayabiliyoruz. Öğrenciler daha çok iş başında öğrenmeyi seviyor."

Furey, eğitim alanında iş birliğinin artırılması için hem kendi ekibi hem de Kanada Büyükelçiliğinin, Milli Eğitim Bakanlığı ile sürekli iletişimde olacağını sözlerine ekledi.

Görüşmede Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hasan Ünsal, Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Jamal Khokhar ve Kanada Parlamentolar Arası İlişkiler Müdürü Kevinn Pittman da yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Özer, Kanada Senatosu Başkanı Furey ile görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı
    16:35 Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı

    Bolu'da, İzzet Baysal Caddesi'nde araç trafiğine kapalı olan caddeyi kullanan motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, motosikletlerin evrakları kontrol edildi ve sürücülere caddenin sadece yayalar için olduğu hatırlatıldı. Uygulama sonucunda bazı motosiklet sürücülerinin ara sokaklara kaçtığı tespit edildi.

  • İzmit'te bir iş yerinin deposunda yangın çıktı
    16:34 İzmit'te bir iş yerinin deposunda yangın çıktı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir iş yerinin deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kadıköy Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda, 8 katlı apartmanın zemin katında faaliyet gösteren bir firmanın yetkili servisine ait içerisinde elektronik malzemelerin bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluştu. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, hasar gören depo kullanılamaz hale geldi.

  • KOÜ Dans Grubu Üyesi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
    16:34 KOÜ Dans Grubu Üyesi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

    Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Meryem Tuana Bozkurt, Malatya'nın Darende ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Dans grubu üyeleri, Bozkurt'un ölümüyle büyük üzüntü yaşarken, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de başsağlığı mesajı yayımladı.

  • Saray ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    16:33 Saray ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Saray ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ayaspaşa Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında O.D. isimli şüpheli gözaltına alındı.

  • Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    16:30 Kastamonu'nun Cide ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Kastamonu'nun Cide ilçesinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Yangın, Cide ilçesine bağlı Yenice Karakiraz mevkiinde meydana geldi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ve arazöz ekipleri, yangına hızlı bir şekilde müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı.

  • Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı
    16:29 Antalya'da Evde Ölü Bulunan Adamın Cenazesi Morga Kaldırıldı

    Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belek turizm merkezinde yaşayan 47 yaşındaki Nevzat Eralp, evinde ölü bulundu. Yakınları tarafından haber alınamayan Eralp'ın durumu 112 acil çağrı merkezine bildirildi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemede Eralp'ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Cenaze, hastane morguna kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi
    16:28 Mersin'de Dünya Romanlar Günü etkinliği düzenlendi

    Mersin'de, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonunca Dünya Romanlar Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Roman müzisyenler sahne aldı, Roman kültürünü yansıtan oyunlar oynandı ve şarkılar söylendi. Programa, Vali Yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Akdeniz Belediye Başkanı ve diğer ilgililer katıldı.


Advertisement