Bakanlıktan yalanlama! Bakan Özer'in öğretmenlere "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiası reddedildi - Son Dakika
Güncel

Bakanlıktan yalanlama! Bakan Özer'in öğretmenlere "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiası reddedildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in dün atanamayan öğretmenlerle buluşmasında "Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim, mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddia edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise sosyal medya mecralarında çarpıtıldığı ifade edilirken "Bakanımız incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır." sözlerine yer verildi.

13.09.2022 12:33  Güncelleme: 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer dün sabah yeni eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ne gitti.

İDDİA

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberinde, Özer'in burada atanamayan öğretmenleri dinlediği ve onlara "Sizden düşük puanlılar atandıysa istifa ederim, mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği öne sürüldü.

KILIÇDAROĞLU: AÇIKLAMA BEKLİYORUM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da konuya ilişkin hemen bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, ''Dünden beri Milli Eğitim Bakanı'nın ataması yapılmayan öğretmenlere ''çok ağladınız'' dediği konusunda açıklama bekliyorum." ifadelerini kullandı.

"İNCİTİCİ BİR İFADE KULLANILMAMIŞTIR"

Söz konusu iddia sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Bakanımız, söz konusu öğretmen adaylarının KPSS 2020'ye ilişkin görüş ve önerilerini dinlemiş, gerekli açıklamaları yapmış ve incitici mahiyette herhangi bir ifade kullanmamıştır. Zaman zaman çeşitli mecralarda Bakanlığımız aleyhine kara propaganda faaliyeti yürütmeyi kendine görev edinen bir kesimin sosyal medyadaki söz konusu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

Bakanlıktan yalanlama! Bakan Özer\'in öğretmenlere "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor" dediği iddiası reddedildi

Son Dakika Güncel Bakanlıktan yalanlama! Bakan Özer'in öğretmenlere 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' dediği iddiası reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement