Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:  "Öğrencilerimiz Dinlenmeyi Hak Etti" - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:  "Öğrencilerimiz Dinlenmeyi Hak Etti"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:  "Öğrencilerimiz Dinlenmeyi Hak Etti"

Yeni eğitim öğretim dönemine, dünya ile rekabet edebilecek motivasyonla başlanacağını belirten Bakan Yılmaz, yıl sonu mesajında şunlara yer verdi: "2015-2016 eğitim öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamladık.

17.06.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni eğitim öğretim dönemine, dünya ile rekabet edebilecek motivasyonla başlanacağını belirten Bakan Yılmaz, yıl sonu mesajında şunlara yer verdi:

"2015-2016 eğitim öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamladık. Öğrenci, öğretmen ve velilerimizle oldukça büyük bir ailenin mensubu olarak huzurlu ve verimli bir yıl geçirdik. Bazı bölgelerimizdeki terör eylemleri huzurlu eğitim ortamımızı bozmaya kalkışmışsa da öğrencilerimizin, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin özverileri ile bu olumsuzlukları ortadan kaldıran başarı hikayelerini görmek önemli bir güç kaynağımız oldu. Yeniliklere açık öğrenmenin uzun bir süreç olduğunun bilincinde olan eğitim dünyamızın değerli mensubu öğretmen ve öğrencilerimiz dinlenmeyi elbette hak ettiler. Yeni eğitim öğretim dönemine, dünya ile rekabet edebilecek motivasyon ve heyecanın yanı sıra, bilginin, gelişmenin ve ilerlemenin bizi ulaştıracağı zirveye tırmanmanın umudu ile başlayacağız. Bu vesileyle öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve velilerimizin huzurlu bir tatilin ardından okullarımızı şenlendirecekleri ilk ders zilini sabırsızlıkla bekliyor, iyi tatiller diliyorum."

Bakan Yardımcısı Erdem karne dağıttı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen törende öğrencilere karnelerini dağıttı. Erdem, Yenimahalle Orhan Gazi Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın selamını iletti.  Milli Eğitim Bakanlığı'nın 17 buçuk milyon öğrenci ve bir milyon öğretmeniyle büyük bir aile olduğunu vurgulayan Erdem, eğitim camiası olarak dünyada önemli bir yere sahip olduklarını söyledi. Çok başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini belirten Erdem, "Öğrencilerimiz, modern dünyanın, bilim çağının gereklerine göre yetişiyor.  Sembolik olarak bu sınıfta karne dağıttık, ancak eğitim camiası olarak büyük bir aile karne aldı. Karnedeki notların tek başına bir başarı ölçütü olmadığını biliyoruz" dedi.

Karnesinde düşük not olan öğrencilerin ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini belirten Erdem, birçok kişinin, karnesinde düşük not olmasına rağmen, hayatta çok başarılı olduklarını ifade etti. Kendine özgüveni olan gençlerin yetiştirilmesinin önemine değinen Erdem, "Öğrencilere seslenerek, tatili;  kitap okuyarak, sinema ve tiyatroya giderek, spor yaparak, toprakla, bitkilerle haşır neşir olarak geçirmenizi arzu ediyor, iyi tatiller diliyorum. Karne alan bütün çocuklarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:  'Öğrencilerimiz Dinlenmeyi Hak Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement