Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Müjde! Öğretmen Atama Branşları 9 Kasım'da - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Müjde! Öğretmen Atama Branşları 9 Kasım'da

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk\'tan Müjde! Öğretmen Atama Branşları 9 Kasım\'da

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk NTV canlı yayınında merakla beklenen öğretmen atamalarına dair açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Önümüzdeki ilk hedef 20 bin öğretmenin ataması" diyerek müjdeli haberi verdi.

26.10.2018 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Binlerce öğretmen adayını ilgilendiren atamalara dair açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, müjdeyi verdi. İlk etapta 20 bin öğretmen ataması hedefleniyor.

"ATAMA YAPILACAK DALLAR 9 KASIM'DA BELLİ OLACAK"

Öğretmen atamalarına yönelik açıklamada Bakan Selçuk, "MEB'in bir kapasitesi var. İhtiyaç analizi var. 2040'a kadar bir nüfus eğrisi var. Nüfusla ilgili verilere dayalı olarak öğretmen ihtiyacımız belli. Bu anlamda yüzbinlerce öğretmen atamamız fiilen mümkün değil. Önümüzdeki ilk hedef 20 bin öğretmenin ataması. O da 10-31 Aralık arası yapılacak sözlü sınavların yapılması ile devam edecek. Önümüzdeki yıl için atama rakamları belli değil. Atama yapılacak dallar 9 Kasım'da belli olacak. Hangi branşa kaç öğretmen atayacağımız netleşmiş olacak. MEB 30-40 bin atama yapsın deniliyor, bu doğrudan yetkili olduğumuz bir alan değil." dedi.

"ÇOCUĞUN OKUL İÇİN OKULUN DA ÇOCUK İÇİN HAZIR OLMASI GEREKİR"

"Okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmesi üçüncü öğretim yılı içerisinde yapılabilmesi için altyapı hazırlık dönemi gerekiyor. Elbette bazı sorunlar çıkabilir. Ama hedefimiz bu. Gelişimsel olarak bir çocuğun çocuğun okul için okulun da çocuk için hazır olmasıdır. Okula başlama yaşında 69 ay taban olacak.

Bu ekip işi. Bir bakan ya da kişinin yaptığı bir şey değil. Biz geçmişteki uygulamaların üzerine bir şey koyuyoruz. Yeterli döküman olmasa öğretmen sayısı olmasa başka şeylerle uğraşıyor olurduk. Hazır olduğu için nitelikle ilgili şeylerle uğraşıyoruz. Bir çocuk belirli alana yönelmek istiyorsa neden bütün alanların dersini alıyor? Ortak derslerde ne alınıyor ya da diğerleri kadar alması gerekiyor. Yüksek öğretimde gitmek istediği alanı ne ise onunla ilgili dersleri alacak.

"ÖĞRETMEN ADAYI BİR YIL TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ALABİLECEK"

"Biz başarılı olursak çocuklar için iyi bir şey yapmış oluruz. Biz ekip olarak bunu başaracağız. Pedagojik formasyonla ilgili uzun yıllardır siz öğretmen adayı olun deniliyor. Yüzbinlerce kişinin belirli bir umutla karşılaşması oluyor. Bunu YÖK ile de konuştuk. Bunun fiili olarak nasıl uygulanacağını da kararlaştırdık. Herhangi bir öğretmen adayı bir yıl tezsiz yüksek lisans alacak. Pedagojik formasyondan farklı bir içerik bu. Bir kişi öğretmenlik hakkını kazandığında bir yıl tezsiz yüksek lisans ile pedagojik içeriği alması temin edilecek.

ÖZEL OKULLARA VERİLEN TEŞVİK NEDEN KALDIRILDI?

Geçmişte özel okullara verilen teşviğe dair soruları yanıtlayan Selçuk, "Belirli dönemlerde belirli teşvikler sistemin ihtiyacı olduğu için yapılıyor. Özel öğretimin geliştirilmesi ihtiyacının olduğu dönemde böyle bir teşvik yapılmış. Birçok veli bundan faydalanmış. Şimdi farklı bir bakış açısı var. Yaptığımız araştırma önümüzdeki sürecin daha farklı değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koydu." dedi.

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Müjde! Öğretmen Atama Branşları 9 Kasım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement