Milli Eğitim Bakanlığı Arçi Projesine Onay Verdi - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Bakanlığı Arçi Projesine Onay Verdi

Milli Eğitim Bakanlığı Arçi Projesine Onay Verdi

Daha önce bakanlık tarafından reddedilen üstü okul altı otopark olarak projelendirilen Ali Rıza Çevik Ortaokulunun projesine AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un girişimleriyle onay çıktı.

25.03.2018 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Daha önce bakanlık tarafından reddedilen üstü okul altı otopark olarak projelendirilen Ali Rıza Çevik Ortaokulunun projesine AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un girişimleriyle onay çıktı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Türkiye'de bir ilk olacak olan üstü okul altı otopark olarak tasarlanan Ali Rıza Çevik Ortaokulunun projesini Manisa'ya kazandırıyor. Ali Rıza Çevik Ortaokulu'na yapılması planlanan üstü okul, altı otopark olan proje, daha önce bakanlık tarafından onaylanmamıştı. AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un yoğun çabası sonrası, proje Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay aldı. Böylelikle Ali Rıza Çevik Ortaokulu hem güzel bir binaya kavuşacak hem de Manisalılar okulun altındaki otoparkı kullanacak.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'un Ali Rıza Çevik Ortaokulu Projesi için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la yaptığı görüşmelerin ardından, Çarşamba Günü Manisa'ya gelen Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Özcan Duman, okul alanı ve çevresinde Baybatur'la birlikte incelemelerde bulunmuştu. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç'un da hazır bulunduğu incelemede üstü okul altı otopark olan projenin uygunluğu konusundaki saha çalışmasını tamamlayan Duman'ın Ankara'ya dönmesinin ardından beklenen müjdeli haber geldi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne "İncelenen özel avam proje, mimari fonksiyon yönünden uygun görülmüştür" şeklinde bir yazı gönderen bakanlık, Ali Rıza Çevik Ortaokulu ve Otoparkı Projesi'ni onayladığını açıkladı. ARÇİ Projesi'ne, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay çıkmasının ardından konuşan Baybatur, "Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Hiç bir ilde okul altına otopark yapılmasına onay vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı, Manisa için çok önemli olan bu projenin yapılmasına yaptığımız girişimler sonucu onay verdi. Daha önce yapılan müracaat, kabul edilmemişti. Allah'a şükürler olsun Cuma günü de hayırlı haberi aldık" dedi.

Baybatur: "Amacımız bu şehirde taş üzerine taş koymaktır"

Siyasetin insanlara hizmet etmenin en önemli aracı olduğunu söyleyen, AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, "Şunu öncelikle idrak etmeliyiz ki, bu makamlar hiçbirimizin tapulu malı değildir. Bugün varız, yarın hiçbirimiz yokuz. Önemli olan bu şehirde yaptığımız hizmetlerle, iz bırakmaktır. Bu şehirde taş üzerine taş koymaktır. Hiç kimse ile kavga etme derdinde değiliz. Bu proje ile ilgili emek veren, herkesten Allah razı olsun. Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz, Bakan Yardımcımız Orhan Erdem'e ve ilgili bürokrat arkadaşlara bu projenin onaylanma sürecindeki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte burada güzel ve modern bir okul ve otoparkı, hayırseverlerimizin de katkılarıyla ilimize kazandıracağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Bakanlığı Arçi Projesine Onay Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement