Milli Eğitim Müdürlüğü Kapısına Hükümet İçin Karne Astılar - Son Dakika
Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kapısına Hükümet İçin Karne Astılar

Milli Eğitim Müdürlüğü Kapısına Hükümet İçin Karne Astılar

Antalya Halkevleri üyesi 20 kişi, Ak Parti hükümeti için hazırladıkları dev karneyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına astı.

08.06.2012 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Halkevleri üyesi 20 kişi, Ak Parti hükümeti için hazırladıkları dev karneyi İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına astı. Grup üyeleri, eğitimde 4+4+4 sistemini 'Eğitim haktır satılamaz' sloganıyla protesto etti.

Parasız eğitim ve parasız sağlık isteklerini dile getiren Halkevi üyesi 20 kişi, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basına açıklama yaptı. Ak Parti hükümetinin 10 yıldır eğitim sistemiyle yapboz gibi oynadığını söyleyen grup adına açıklama metnini okuyan Ersin Şahin, "Bu yıl okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretime örgün olarak devam eden 14 milyon 811 bin 568 öğrenci ve velileri için karne almak, tatile girmek anlamına gelmiyor. 4+4+4 yasası ile değiştirilen eğitim modeliyle öğrenciler, öğretmenler ve veliler kendileri dışında belirlenmiş düzenlemelerin mağduru olacaktır. Bu sistemde 2 milyon çocuğun hangi dersliğe sığdırılacağı bilinmiyor. 60 aylık çocukla, 72 aylık çocuğun aynı sınıfta nasıl okuma yazma öğreneceğinin mantıklı bir açıklaması yok" diye konuştu.

Şahin, okul öncesi eğitimin zorunlu hale gelmemesinin hem atama bekleyen okul öncesi öğretmenleri için sıkıntı yaratacağını hem de çocuğun gelişimi açısından önemli olan bu aşama atlanarak normalde anaokuluna gitmesi gereken çocukların birinci sınıfa başlamak zorunda kalacağını söyledi. Şahin, "Çocuk işçiliğine ve okullarımızın sermayeye kar haline gelmemesine, paralı eğitime izin vermemek için eğitim hakkımıza sahip çıkıyoruz. Bu nedenle bu karne gününde hükümetin karnesini okuyarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne asıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından karneyi müdürlük kapısına asan grup üyeleri, daha sonra dağıldı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milli Eğitim Müdürlüğü Kapısına Hükümet İçin Karne Astılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement