Milli Eğitim Müdürlüğü Projelerini Kaymakam Bulgurlu'ya Sundu - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Projelerini Kaymakam Bulgurlu'ya Sundu

Milli Eğitim Müdürlüğü Projelerini Kaymakam Bulgurlu\'ya Sundu

Antalya'nın Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'ya sunuldu.

23.11.2012 11:57  Güncelleme: 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'ya sunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, müdürlük olarak hazırladıkları Bölünmüş Ailelere Eğitim Desteği Projesi; Ekolojik Yaşama Destek (Eko Tarım) Projesi; İlk Yardım ve Önleyici Sağlık ve Güvenlik Tedbirleri

(İlk Müdahale Hayata Bağlar) Projesi; Kardeş Okul Projesi hakkında, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'ya bilgi verdi.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daha önceki projeleriyle birlikte toplam sayının 7'ye ulaştığını ifade ederek, "Dünyadaki bütün madenler bitebilir, Kömür, altın gümüş hepsi bitebilir. Ama proje madeni bitmez" dedi. Projelerde önemli olanın sorunun tespit edilmesi, çözüm yollarının üretilmesi ve uygulanmaya başlanması olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, "Projelerde insanların yaşadığı sorunlara çareler üretmek esastır. Çözüm buldukça sorunalr bitecek mi? Hayır. Yaşamın olduğu değişimin ve dönüşümün olduğu her yerde yeni yeni sorunlar ortaya çıkacaktır. Ama biz, elimizdeki mevcut imkanlarımızla sorunları çözmesini ve üstesinden gelmesini bilmeliyiz" dedi. Kaymakam Bulgurlu, projeleri hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat Kalite Yönetim Birimi tarafından 30'dan fazla projenin yürütüldüğünü de sözlerine ekleyerek, en önem verdikleri projelerin Manavgat'ın güvenilir yaşam sahası olarak kalitelendirilmesi olduğunu belirtti. Kaymakam Bulgurlu, "Bu konuda TSE ile protokol imzaladık. TSE Türkiye'de ilk defa bir Kaymakamlıkla ilçenin bütün mülki sınırlarının kalite belgesi alması konusunda protokol yaptı" dedi. Bu projeyle ilçede bulunan bütün sektörlerin kalite standartları altına alınacağını ifade eden Kaymakam Bulgurlu, "Özellikle esnaflar konusunda ilk adımı geçtiğimiz sene Side esnafları attı. Bu eğitimleri alan Side esnaflarıyla Türkiye'nin diğer turizm bölgelerindeki esnaf arasındaki fark, müşteri ilişkileri ve davranışlar konusunda hemen ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kaymakamlığa sunulan Bölünmüş Ailelere Eğitim Desteği Projesi ile ilçede çeşitli sebeplerle ayrılmış aileleri yeniden bir araya getirebilmek amacıyla oluşturulacak aile destek birimi aracılığı ile ailelere yeniden birlikte yaşama şansı vermelerine yardımcı olmak ve bu vesileyle aile kavramı ve varsa çocuklarını daha sağlıklı temellere oturtabilecek bir yaşam sunmanın hedeflendiği bildirildi.

Ekolojik Yaşama Destek (Eko Tarım) Projesi'nde ise öğrencilere çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma amaçlı tarım üretimi yapma amacıyla Manavgat'a bağlı tüm resmi ve özel okullarda ekolojik tarımı özendirme ve halkı bu konuda teşvik edici çalışma yapmak hedefleniyor. Proje ayrıca okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlayacağı kaydedildi.

İlk Yardım ve Önleyici Sağlık ve Güvenlik Tedbirleri (İlk Müdahale Hayata Bağlar) Projesi ile de ilçedeki resmi ve özel okullardaki yönetici, öğretmen, memur, hizmetli, öğrenci, okul aile birliği başkanları, okul kantin işletmecileri ve okulların öğrenci servis çalışanlarının hizmet içi eğitim kapsamına alınarak, ilk yardım ve önleyici sağlık ve güvenlik tedbirleri konusunda yeterli bilgi, deneyim ve donanıma sahip olması ayrıca önleyici ve olaylara

müdahale edebilecek bireyleri eğitmekle başlaması hedeflendiği ifade edildi.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı Kardeş Okul Projesi ise 4 aşamadan oluştuğu, projenin birinci aşaması Manavgat ilçesinde 2 okulun kardeş okul olarak birbirlerini seçmesi, ikinci aşamasında ise iki kardeş okulun Antalya ili sınırları içerisinde bulunan üçüncü bir okulla kardeşlik kurmasının amaçlandığı kaydedildi. Projenin 3'ncü aşamasında ise üç kardeş okulun, ülke genelinde dördüncü bir kardeş okul bulacağı ve son olarak dördüncü aşamada bu 4 kardeş okulun, yabancı ülkelerin okullarından biriyle kardeş okul olacağı belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Müdürlüğü Projelerini Kaymakam Bulgurlu'ya Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement