Milli Güreşçi Kayaalp'e Coşkulu Karşılama - Son Dakika
Güncel

Milli Güreşçi Kayaalp'e Coşkulu Karşılama

Milli Güreşçi Kayaalp\'e Coşkulu Karşılama

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonu olmasının ardından Ankara’da coşkuyla karşılandı.

04.05.2018 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü Milli güreşçi Rıza Kayaalp, 8. kez Avrupa şampiyonu olmasının ardından Ankara'da coşkuyla karşılandı.

Milli güreşçi Kayaalp'i, Esenboğa Havaalanı'nda ASKİ Spor Kulübü Asbaşkanı Bülent Yılmaz, kulüp sporcuları ve antrenörleri ile yakın arkadaşları çiçeklerle ve alkışlarla karşıladı. Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, Rus rakibini yenerek grekoromen stil 130 kiloda altın madalyanın sahibi olan Kayaalp, ülkemize bu gururu 8. kez yaşatmış oldu. Havaalanına gelişinde vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaşan Kayaalp, herkesle tek tek tokalaşıp fotoğraf çektirdi ve tebrikleri kabul etti.

Bozok Yaylası'nın yiğit evladı hoşgeldin

Havaalanındaki karşılamanın ardından ASKİ Spor Salonu'na geçen şampiyon güreşçi Kayaalp, "8. kez Avrupa'yı sallayan Bozok yaylasının yiğit evladı hoşgeldin" pankartlarıyla karşılandı. Şampiyonluğunu çocukluk arkadaşları ve sporcu arkadaşlarıyla birlikte kutlayan Kayaalp, şampiyonluk pastasını da kesti.

"Ülkemize altın madalya kazandırmak mutluluk verici"

Uluslararası müsabakalarda 9 kez üst üste final yaparak, 8 kez de şampiyonluğa ulaştığını belirten Kayaalp, "Çok mutluyum. Yıl boyunca büyük bir uğraş vererek ülkemize altın madalya kazandırıp, İstiklal Marşımızı söyletebilmek ve halkımızı gururlandırmak gerçekten de çok mutluluk verici bir olay" dedi.

"Başkanımız Mustafa Tuna'ya teşekkür ediyorum"

Türkiye'ye yeni şampiyonluklar kazandırmak için bundan sonra da canla başla çalışacağını vurgulayan Milli güreşçi Kayaalp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"2005 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübündeyim. Güreş sporu, belediyelerin açtığı kulüpler sayesinde ayakta duruyor. Bu sebeple desteklerinden dolayı ASKİ Spor Kulübüne ve Belediye Başkanımız Mustafa Tuna'ya çok teşekkür ediyorum. Bize ne kadar imkan ve fırsat verilirse bizler bu ülkenin bayrağını 1. sırada göndere çekmeye ve İstiklal Marşımızı söyletmeye devam edeceğiz inşallah."

"Asrın Güreşçisi" unvanına sahip Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale ederek 8. kez Avrupa Şampiyonu olan Rıza Kayaalp'in üç dünya şampiyonluğu, iki dünya ikinciliği, iki dünya üçüncülüğü bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Güreşçi Kayaalp'e Coşkulu Karşılama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DSİ Genel Müdürü: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını açıkladı. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

  • Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu
    12:44 Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar oluştu

    Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Kızılelma köyünde Şükrü Soylu'ya ait ahır ve samanlığa yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında ahır ve samanlıkta hasar meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Yangın sonucunda ahırda bulunan hayvanlar kurtarılırken, 30'un üzerinde tavuk ve ördek telef oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı
    12:43 Edirne'de kamyon ile minibüs çarpıştı: 1 yolcu yaralandı

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen trafik kazasında, T.K. yönetimindeki kamyon ile A.D.A. idaresindeki minibüs çarpıştı. Kazada minibüsteki 1 yolcu yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sürücüler ise ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.


Advertisement