Milli halterciler, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesini değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Milli halterciler, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesini değerlendirdi

Olimpiyat kotası alma şansı yüksek olan milli halterciler Muhammet Furkan Özbek ve Şaziye Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın bir yıl ertelenmesine ilişkin görüşlerini paylaştı.

26.03.2020 11:57  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olimpiyat kotası alma şansı yüksek olan milli halterciler Muhammet Furkan Özbek ve Şaziye Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın bir yıl ertelenmesine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ve milli halterciler, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC), 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı 2021'e ertelemesini AA muhabirine değerlendirdi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Gençler ve 23 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası'nda 73 kiloda iki Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazanan Muhammet Furkan Özbek, Tokyo 2020 için kota puanı toplama sürecinde koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ve dünya şampiyonalarının iptal edildiğini veya ertelendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Olimpiyatların ertelenmesiyle bu bir senelik açığı çok güzel şekilde dolduracağıma inanıyorum. Ben de birçok sporcu gibi olimpiyatlara katılıp olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. O yüzden bu bir senelik süreci kesinlikle çok iyi şekilde değerlendireceğim. Ama bunların olması için öncelikle ülkemizin bu virüsü yenmesi gerekiyor o yüzden siz de gerekmedikçe acil durumlar olmadıkça lütfen evinizde kalınız ve 65 yaş üstü çevrenizi, kendinizi tehlikeye atmayınız. Hayat eve sığar, evde kal Türkiyem."

Şaziye Erdoğan: "Her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız"

Dünya ve Avrupa şampiyonu olan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılmasına kesin gözüyle bakılan Şaziye Erdoğan da koronavirüs nedeniyle olimpiyatların ertelenmesi konusunda, şu görüşleri paylaştı:

"Tokyo 2020'ye hazırlıklarımız tam gaz devam ederken tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs çıktı ve olimpiyatlar ertelendi. Ben bu durumu kendi adıma avantaja çevirmek için elimden geleni yapacağım. Daha çok çalışacağım ve Tokyo'ya madalya için gideceğim kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah ülkemiz bu virüsten en kısa zamanda kurtulacak ve eski günlerimize tekrar döneceğiz. Her zaman milletimizin ve devletimizin yanındayız. Biz tüm sporcular olarak elimizden geleni yapmaya hazırız."

Tamer Taşpınar: "Bazı şeyler sil baştan olacak"

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da virüsün ilk duyulduğu andan itibaren birçok tedbir aldıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"Tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs nedeniyle olimpiyatlar bir yıl ötelendi ancak bundan önce uluslararası yarışmalar iptal edildi. Daha sonra milli takım kampları iptal edildi. Olimpiyatlara katılacak sporcuların henüz daha yüzde 60'ı belliydi, yüzde 40'ı belli değildi. Tüm branşlarda ve halterde de böyleydi. En son Romanya'da ve Avrupa'da yapılacak dünya ve Avrupa şampiyonaları vardı bu şampiyonalarda alacağımız puanlar neticesinde olimpiyatlara hangi sporcularımızın katılacağı belli olacaktı. Fakat bunlar iptal edildi."

Taşpınar, virüs ile mücadelede devletin aldığı önlemler kapsamında bütün spor müsabakalarının yanı sıra kampları da iptal ettiklerini aktararak, "Bir belirsizlik vardı. Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC), 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı ertelemesi iyi oldu. Bu, spor camiasına nefes aldırdı. Tahminim 2021 yılında aynı tarihlerde olimpiyatlar yapılacak ve adı "Tokyo 2020" diye devam edecek güzel düşünmüşler. Tabii bazı şeyler sil baştan olacak. Olimpiyat tarihlerine göre sporcularımız motive olmuştu, seçmelere hazırlanıyordu. Sporcularımızın bu konuda motivasyonlarının iyi olduğuna inanıyorum. Daha hırslı, azimli, dinamik bir şekilde hazırlıklarını devam ettirecekler. Süreci birlikte iyi yöneteceğimizi umuyorum." ifadelerini kullandı.

Tamer Taşpınar, "Tüm insanlığa ve spor camiasına geçmiş olsun diyorum. Evde kal Türkiye." diyerek açıklamasını tamamladı.

Milli halterciler, 2020 Tokyo Olimpiyatları\'nın ertelenmesini değerlendirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli halterciler, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nın ertelenmesini değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.


Advertisement