Milli itfaiyeciler şampiyonluk için yola çıktı - Son Dakika
Güncel

Milli itfaiyeciler şampiyonluk için yola çıktı

İtfaiye Sporları Türkiye Erkek Milli Takımı, Rusya'da gerçekleştirilecek Arama Kurtarma ve Yangın Sporları Dünya Şampiyonası'nda birincilik için yola çıktı.

07.09.2019 12:49  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtfaiye Sporları Türkiye Erkek Milli Takımı, Rusya'da gerçekleştirilecek Arama Kurtarma ve Yangın Sporları Dünya Şampiyonası'nda birincilik için yola çıktı.

Türkiye'de ilk kez 2012 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki 8 profesyonel itfaiyeciden oluşan takım, 8-16 Eylül tarihlerinde Rusya'nın Saratov kentinde 26 ülkenin katılacağı şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek.

İtfaiye bünyesinde görevli bin 380 kişi arasında yapılan eğitimler sonucunda seçilen 8 itfaiyeci, şampiyonaya Buca ilçesindeki Toros Eğitim Merkezi'nde hazırlandı.

Sıcak havada günde çift antreman yapan milli takım, 30 metre koştuktan sonra 12 metre yüksekliğindeki üç katlı kuleye ellerindeki merdivenlerle en hızlı şekilde tırmanmaya çalıştı.

İdmanlarda parkurdaki engelleri hızla aşan, hortumla hedefe tazyikli su sıkarak alevleri söndürmeye çalışan itfaiyeciler, hırslarıyla dikkate çekti. Yaklaşık bir ay süren zorlu eğitim dönemini geride bırakan milli sporcular, Rusya'dan madalya ile döneceklerine inanıyor.

Uluslararası İtfaiye Sporları Türkiye Temsilcisi ve İzmir İtfaiyesi Arama Kurtarma ve Afet İşleri Müdürü İsmail Derse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya 7 yıldır katıldıklarını söyledi.

Bundan önceki yarışlarda birçok derece kazandıklarını belirten Derse, "Rusya'da şampiyon olmayı hedefliyoruz. Bunun için büyük bir hırsla çalıştık inşallah sevinçli haberi sizlerle paylaşacağız. Organizasyon sayesinde dünyanın birçok yerinde görev yapan diğer meslektaşlarımızla ortaklık kurma şansı yakalıyoruz." dedi.

Derse, 2023'deki itfaiye sporları çocuk ve gençler şampiyonasına İzmir olarak ev sahipliği yapmayı istediklerini dile getirdi.

İtfaiye Sporları Türkiye Erkek Milli Takımı Antrenörü Yaşar Korkmaz ise sporcularının başarıya inandığını ifade etti.

Şampiyonanın kuleye tırmanma, 100 metre engelli koşu, 4x100 metre koşu ve motopomp etabından oluştuğunu hatırlatan Korkmaz, "22 yıllık itfaiyeciyim heyecanım hala devam ediyor. Öğrencilerime de yarışırken Türkiye'yi temsil ettiklerini, ona göre davranmaları gerektiğini sık sık söylüyorum." şeklinde konuştu.

Milli takım sporcusu Murat Can Ceviz de 7 yıldır İzmir itfaiyesinde görev yaptığını vurguladı.

Şampiyonaya 5 yıldır katıldığını anlatan Ceviz, "Türkiye'yi böyle bir organizasyonda temsil etmek çok gurur ve onur verici. Milli formayı her giydiğimde çok mutlu oluyorum. Şampiyonada Türk bayrağını göndere çektireceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Erkan Özçelik de göreve başladıktan sonra itfaiye sporlarıyla ilgilenmeye başladığını aktardı.

Ailesinin ve itfaiyedeki amirlerinin kendisine destek verdiğini hatırlatan Özçelik, "Milli formayı giyerek sahada olmak beni çok mutlu ediyor. Amacımız böyle önemli bir spor dalını gençlere ve çocuklara da aşılamak. Biz derece alarak onlara da örnek olmak istiyoruz." dedi.

Milli itfaiyeciler şampiyonluk için yola çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli itfaiyeciler şampiyonluk için yola çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement