Milli Judocular Bakü'de 2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Puan Arıyor - Son Dakika
Spor

Milli Judocular Bakü'de 2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Puan Arıyor

Azerbaycan'da Haydar Aliyev'in anısına düzenlenen Judo Grand Slam müsabakaları başladı.

10.05.2019 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'da Haydar Aliyev'in anısına düzenlenen Judo Grand Slam müsabakaları başladı.

Başkent Bakü'de bulunan Haydar Aliyev Spor Salonu'nda düzenlenen Grand Slam'in ilk gün müsabakalarında erkekler 60, 66 kadınlar ise 48, 52 ve 57 kiloda madalya için mücadele etti. Turnuvanın ilk gün müsabakalarında milli judoculardan kadınlarda 48 kilogramda Gülkader Şentürk, Nazlıcan Kılıç, 52 kilogramda İrem Korkmaz, 57 kilogramda Şeyma Özerler, Meltem Dindar ve erkeklerde 60 kilogramda Mihraç Akkuş ve Samet Kumtaş, 66 kilogramda Sinan Sandal mücadele etti.

Mihraç Akkuş 60 kiloda Moğol rakibi Unubold Lkhagvajamts'ı yenerek bir üst tura yükseldi. Üst turda Fransız Walide Khyar'a yenilen Mihraç Akkuş turnuvadan elendi. Erkekler 60 kiloda da mücadele veren Samet Kumtaş ilk turda Brezilyalı, Phelipe Pelim'e yenilerek turnuvaya veda etti.

Kadınlar 48 kiloda mücadele eden milli judocumuz Gülkader Şentürk, Avusturyalı Katharina Tanzer'i yense de İspanyol Julia Figueroa'ya yenilerek veda eden bir diğer isim oldu.

Nazlıcan Kılıçkadınlar 48 kilo ilk karşılaşmasında Azerbaycanlı Leyla Aliyev'nı geçerek, bir üst tura yükseldi. Üst turda Slovak Marusa Stangar'a elendi.

İrem Korkmaz 52 kiloda, Moldovalı Cristina Blanaru'ya, Şeyma Özerler 57 kiloda, Alman Theresa Stoll'a,Meltem Dindar ise 57 kiloda, Ukraynalı Mariia Skora'ya yenilerek elendi.

Bakü'nün ev sahipliğini yaptığı ve 2020 Tokyo Olimpiyatları için puan kazandıracak müsabakalarda 7 kadın ve 9 erkek olmak üzere Türkiye adına toplam 16 milli sporcu katılıyor.

Başkent Bakü'deki Haydar Aliyev Spor Salonu'nda 10-12 Mayıs tarihlerinde organize edilen turnuvaya, 56 ülkeden 175'i kadın, 256'sı erkek olmak üzere toplam 431 judocu katıldı. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Milli Judocular Bakü'de 2020 Tokyo Olimpiyatları İçin Puan Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement