Milli karateci gözünü olimpiyatlara dikti - Son Dakika
Güncel

Milli karateci gözünü olimpiyatlara dikti

Milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu, olimpiyat vizesi yolundaki kota müsabakalarında başarı elde ederek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

02.09.2019 13:00  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli karateci Serap Özçelik Arapoğlu, olimpiyat vizesi yolundaki kota müsabakalarında başarı elde ederek 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Serap Özçelik Arapoğlu, küçüklüğünde jimnastiğe merakı olmasına rağmen arkadaşının tavsiyesiyle 12 yaşında karateye başladı.

Arapoğlu, kısa sürede kendini geliştirerek katıldığı ulusal ve uluslararası şampiyonalarda dereceler elde etti.

Milli takım kadrosuna 2005 yılında giren 2005-2006'da Ümitler Avrupa Şampiyonluğuna, 2007'de Gençler Dünya Şampiyonluğuna ve 2008'de Gençler Avrupa üçüncülüğüne ulaşan Arapoğlu, sonraki süreçte de katıldığı uluslararası turnuvalarda Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türkiye'yi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etti.

"Olimpiyat vizesi için iyi dereceler elde etmek gerekiyor"

Milli takımın Sakarya'daki kampında 50 kilo kategorisinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan Serap Özçelik Arapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendini koruma amaçlı başladığı karate sporunu 19 yıldır yaptığını, 14 yıldır da milli formayı terlettiğini söyledi.

Karatenin kontrol isteyen bir spor olduğunu ifade eden Arapoğlu, "Tekniğin ne kadar kuvvetli, ne kadar güçlü olursan ol, kontrol gereken bir branş. Biz salona geldiğimizde bayrağımıza, hocamıza ve arkadaşlarımıza selam veriyoruz. Karate saygı, disiplin ve özveri gerektiren bir branş. Bu sebeple bütün gençlerin, çocuklar ve kadınların rahatlıkla yapabileceği bir spor." diye konuştu.

Arapoğlu, olimpiyat vizesi için kota müsabakalarında iyi dereceler elde edilmesi gerektiğini kaydetti.

Takımda her sporcunun ilk hayalinin olimpiyatlara katılmak olduğunu dile getiren Arapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için yoğun şekilde çalıştığını kaydetti.

Arapoğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılabilmeyi çok istediklerini vurgulayarak, "Bu, 2020'de inşallah bize nasip olacak. İlk hedefim olimpiyatlara katılabilmek. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek. Karate branşında madalya sayısı olarak ülkemizi en üst tavana sıçratmak istiyoruz. Olimpiyatlara katılabilirsek en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz." ifadelerini kullandı

Milli karateci gözünü olimpiyatlara dikti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli karateci gözünü olimpiyatlara dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde
    19:09 Boeing, uçan taksiler projesiyle gündemde

    Boeing, dikey iniş ve kalkış yapabilen otonom hava araçlarıyla çalışan uçan taksiler projesini duyurdu. Bu proje sayesinde trafik sorunu azalacak ve hava kirliliği minimum seviyeye inecek. Uçak taksilerin havalimanları ve şehir merkezleri arasındaki ulaşımı güvenli ve hızlı bir şekilde sağlaması bekleniyor. Ancak projenin faaliyete geçebilmesi için yasal izinler alınması gerekiyor ve maliyetlerin yüksek olması bekleniyor. Sizce uçan taksi projesi başarılı olabilir mi?

  • OnePlus Pad Go, Avrupa pazarına giriş yapıyor
    19:09 OnePlus Pad Go, Avrupa pazarına giriş yapıyor

    OnePlus Pad Go, uygun fiyat etiketiyle dikkat çeken bir tablet modeli olarak Hindistan'da satışa çıktı ve şimdi Avrupa pazarına açılıyor. Erken sipariş verenlere indirim ve şarj cihazı hediye edilecek olan cihazın 23 Nisan'da piyasaya sürülmesi bekleniyor. OnePlus'ın daha premium tabletler tasarlamaya başladığı da söyleniyor.

  • Atilla Özdemiroğlu, mezarı başında anıldı
    19:09 Atilla Özdemiroğlu, mezarı başında anıldı

    Türk müziğinin önemli isimlerinden Atilla Özdemiroğlu, mezarı başında düzenlenen anma töreniyle saygıyla anıldı. Sanatçının eşi Hepgül Özdemiroğlu, çocukları ve MESAM üyeleri törene katıldı. MESAM Başkanı Recep Ergül, Atilla Özdemiroğlu'nun müziğin birçok farklı dalında sayısız hit esere imza attığını belirterek onu saygı ve minnetle andıklarını ifade etti. Özdemiroğlu, özellikle Sezen Aksu'nun pop müziğindeki başarısında önemli bir rol oynamıştı.

  • Isparta'da atıl durumdaki okulun çatısında yangın çıktı
    19:08 Isparta'da atıl durumdaki okulun çatısında yangın çıktı

    Isparta'nın Eğirdir ilçesinde atıl durumdaki Sağlık Meslek Lisesi'nin çatısında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında çatıda hasar meydana geldi. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.


Advertisement