Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika
Güncel

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi

Milli Kayakçı Aslı Nemutlu\'nun Hayatını Kaybetmesi

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili davada mahkemenin aldığı keşif kararı, sanık avukatlarının "reddi hakim" ve bilirkişi itirazı nedeniyle yapılmadı.

21.01.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişinin yargılandığı davada alınan keşif kararı, sanık avukatlarının "reddi hakim" ve bilirkişi itirazı nedeniyle yapılamadı.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 31 Ekim 2013 tarihindeki duruşmada alınan keşif kararı dolayısıyla Aslı Nemutlu'nun annesi Ayşe Nemutlu ve babası Ahmet Metin Nemutlu, Konaklı Kayak Merkezi'ne geldi.

Burada bir süre mahkeme heyeti ve sanık avukatlarının gelmesini bekleyen Nemutlu ailesi, kar motoru ile kızları Aslı Nemutlu'nun hayatını kaybettiği piste gitti.

Metin Nemutlu, pist dönüşünde yaptığı açıklamada, sanık avukatlarının, hakim tarafından belirlenen Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İmdat Yarım'a itiraz ettiğini, bu nedenle ağır ceza mahkemesine "reddi hakim" başvurusu yaptıklarını söyledi.

Bu nedenle alınan keşif kararının uygulanamadığını belirten Nemutlu, şöyle devam etti:

"Karşı taraf, bilirkişi ile ilgili yaşadıkları sıkıntı nedeniyle bu dosyamızın hakimini reddetmişler. Sonuçta biz burada kızımızın kazasıyla alakalı işini bilen 3-4 tane bilirkişi istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nde maalesef bilirkişi çıkartılamıyor. Çıkan bilirkişileri maalesef görevlerine iade ediyorlar. Yeniden seçilenlere makamlar itiraz ediyor. Zaten 20 tane adam, o zaman yurt dışından mı bilirkişi getireceğiz. Her yerde olduğu gibi burada da acziyet durumu yaşıyoruz."

Yaşadıkları bu sorun nedeniyle bir daha dağa gelmeyi düşünmediğini ifade eden Nemutlu, işin çığırından çıktığını ileri sürdü.

Anne Ayşe Nemutlu da kızlarının ölümünden sonra buradaki pistin etrafına kırmızı ağlar çekildiğini ve ambulans konulduğunu kaydetti.

Olay

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun Hayatını Kaybetmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement